Castelló facilitarà formació permanent a la Policia Local en violència de gènere a través del Grau de Criminologia de la UJI

El regidor Antonio Lorenzo afirma que aquest projecte complementarà les accions que es realitzen des de 2011

El Govern Municipal intensificarà la formació en violència de gènere de la Policia Local a través del Grau en Criminologia i Seguretat de la Universitat Jaume I. Així ho ha anunciat avui en el ple el regidor de Seguretat Pública, Antonio Lorenzo, qui ha subratllat que “es tracta d’una iniciativa que servirà per a complementar les accions formatives i informatives que ja realitzen els agents des que en 2011 se signara l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Castelló i el Ministeri de l’Interior per a la incorporació de la Policia Local al sistema de seguiment integral dels casos de violència de gènere”.

Lorenzo ha detallat que l’acord amb el Grau de Criminologia i Seguretat de la UJI “possibilitarà l’establiment d’un programa permanent i específic de formació en matèria de violència de gènere i domèstica amb les garanties de qualitat que ofereix la institució universitària i, en concret, el Grau de Criminologia i Seguretat”. L’edil ha afegit que “aquest acord també permetrà ampliar el ventall formatiu a tot el relacionat amb els grups més vulnerables de la societat ja que també s’abordaran qüestions relacionades amb la diversitat social, la medicació, menors, immigració, etcètera”.

Lorenzo ha aprofitat el torn d’explicació de vot d’una moció per a anunciar aquesta mesura. Moció presentada pel Partit Popular i que ha sigut aprovada per unanimitat. La moció instava al Govern Local a implementar un programa formatiu de millora de l’atenció a les víctimes de la violència de gènere per part de la Policia Local i elaboració i aprovació d’un pla local de seguretat o pla estratègic per al tractament de la violència sobre les dones.

Referent al que es demandava en la petició, el regidor de Seguretat Pública ha recordat que la Policia Local ja participa en jornades de formació a través de l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) de la Generalitat Valenciana i de l’Escola de Seguretat Pública de l’Ajuntament de Castelló (ESPAC). “A més, els i les agents de la Unitat de Prevenció i Protecció de Víctimes de la Violència de Gènere ja segueixen la mateixa formació especialitzada en violència de gènere que la Policia Nacional”.
La setmana vinent està previst celebrar una xarrada per a abordar els canvis legislatius en violència de gènere i de l’Estatut de la Víctima del Delicte. “Totes aquestes accions i el projecte formatiu permanent en col·laboració amb la UJI es dirigeix a millorar la qualitat de la intervenció específica en matèria jurídica dels equips professionals vinculats a l’atenció de dones i de menors en situació de violència de gènere, o en risc d’estar-ho”, ha apuntat el regidor de Seguretat Pública.

Lorenzo ha detallat que en els últims anys la Policia Local de Castelló ha participat en més d’una desena d’activitats formatives vinculades a la violència de gènere, que inclouen des del seguiment integral de casos a jornades de sensibilització i en les quals han participat, entre uns altres, el fiscal cap de Castelló, José Luis Cuesta Merino o la magistrada Paz Plaza López, que fóra en el seu moment titular del Jutjat de Violència de Gènere de Castelló.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.