Amparo Marco encarrega un congrés magdalener per a definir el futur de les festes

170210 reunión con Fernando Vidal (1)L’alcaldessa explica que «cal acostar més les nostres festes a la societat castellonenca del segle XXI, ja que no es convoca un congrés d’aquestes característiques des de 1995»

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha encomanat a la regidora de Festes, Sara Usó, i al gerent del Patronat de Festes, Vicente Montolío, la convocatòria i organització del IV Congrés Magdalener per a enguany, «atesa la necessitat que personalment considere que existeix i que també m’ha estat traslladada per un bon nombre de ciutadans i ciutadanes d’obrir un espai de reflexió sobre les nostres festes fundacionals» tal i com ha explicat avui la primera edil.

Marco ha indicat que «a fi d’aconseguir una òptima organització del congrés, he encomanat la coordinació tècnica a Fernando Vilar, comissionat de l’alcaldessa per als pregoners de les Festes de la Magdalena i membre de l’Assemblea de Festes, tant per ser una persona vinculada a la Universitat Jaume I i amb experiència en l’organització de congressos, com pel seu coneixement i estima de les nostres festes, i la seua independència de les diverses entitats festeres, tot i haver col·laborat en nombroses ocasions amb moltes d’elles».

L’alcaldessa ha explicat que «el IV Congrés Magdalener ha de ser un espai de coneixement, reflexió, diàleg i acord, àmpliament participat per la ciutadania, en el qual a partir del debat obert i rigorosament argumentat es generen els consensos necessaris per a orientar l’organització i les línies d’evolució de les Festes de la Magdalena en els anys vinents. Cal acostar més les nostres festes als valors, sentiments i voluntats de la societat castellonenca del segle XXI, ja que no es convoca un congrés d’aquestes característiques des de 1995, i tots plegats hem de saber fer-ho de la millor manera possible».

Per a finalitzar, Marco ha fet una crida a la col·laboració i participació de tots els agents implicats en les festes, «pel vostre compromís amb les Festes de la Magdalena» i ha mostrat la seua confiança en «la capacitat de diàleg del món de la festa per arribar a acords que beneficien a tot el poble de Castelló».

Aquesta decisió s’ha traslladat al Consell Rector del Patronat de Festes, a la Junta de Festes, als portaveus dels grups municipals, a la Gestora de Gaiates, la Federació de Colles, la Germandat dels Cavallers de la Conquesta, Moros d’Alqueria, Colla Bacalao, Colla del Rei Barbut, Comissió de Festes de Sant Pere, Real Cofradía de Nuestra Señora de Lledó, Cofradía de la Purísima Sangre de Jesús, Cofradía de Santa María Magdalena, La Host del Castell Vell, Comanda de Fadrell, Colla de Dolçainers I Tabaleters de Castelló, Festes de Carrer i Federació de cases i centres regionals d’Espanya a Castelló, entre altres.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.