Amparo Marco valora la caiguda dels delictes a Castelló i destaca l’eficàcia de la Policia Local

Amparo Marco y Antonio Lorenzo1L’alcaldessa aposta per impulsar el model policial de proximitat que lidera Castelló

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, valora la caiguda de la delinqüència en la capital, segons constaten les estadístiques de criminalitat del Ministeri de l’Interior en municipis de menys de 30.000 habitants oferides aquesta setmana. Les dades del primer trimestre de 2018 apunten que han descendit de forma notable els robatoris amb violència en un 27%, els delictes contra la llibertat sexual en un 36% i les renyines tumultuàries en un 27%.

Marco destaca la bona relació entre les forces i cossos de seguretat de l’Estat per a millorar la seguretat ciutadana. “La Policia Local de Castelló està desenvolupant una activitat extraordinària, en col·laboració permanent amb el Cos Nacional de Policia, i el resultat és d’eixa col·laboració està sent el de menys delictes i, per tant, més benestar ciutadà”.

“El Govern municipal ha establit la seguretat ciutadana com una prioritat política i està dedicant tots els esforços pressupostaris i humans a enfortir la capacitat de resposta policial davant les situacions que requerisquen d’una intervenció per a garantir la seguretat de les castellonenques i els castellonencs”, diu Marco.

L’alcaldessa de Castelló, que també és presidenta de la Comissió de Seguretat i Convivència de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, agraeix els esforços realitzats per l’àrea de Seguretat Ciutadana, i en concret per la Policia Local, per “la qualitat en l’atenció ciutadana i la seua aposta ferma pel servei públic”. “Castelló lidera un model de policia de proximitat basat en la proximitat a les demandes veïnals i en la resposta eficaç i eficient a les seues necessitats”, destaca.

Precisament, un dels últims projectes de Seguretat Pública per a millorar la col·laboració ciutadana ha sigut la creació i engegada de la app policial MESpol, desenvolupada en col·laboració amb la Universitat Jaume I, que “confirma la necessitat d’avançar cap a un model de policia de proximitat basat en la proximitat a les demandes veïnals i en la resposta eficaç i eficient a les seues necessitats”.

L’aplicació mòbil MESpol de la Policia Local de Castelló permetrà elaborar un mapa de sensació de la seguretat, avaluació de l’acció policial i promourà la participació ciutadana. La iniciativa ha sigut premiada com a millor projecte de participació ciutadana en el VIII Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics celebrat fa unes setmanes a Madrid.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.