Arriba al Teatre El Musical ‘Reykjavik’

El Péndulo | Redacción.- Arriba al Musical (el 25 de juny i 26 de juny a les 20:30 el dissabte i 19:00 diumenge) una de les grans obres teatrals de la temporada. L’última creació de Juan Mayorga juga una brillant partida d’escacs en escena de la mà de les magífiques interpretacions dels dos protagonistes: César Sarachu i Daniel Albaladejo. ‘Reikiavik’ és una metàfora de la Guerra Freda i recrea l’enfrontament entre els dos blocs contendents, personificat en el soviètic Boris Spasski i el nord-americà Bobby Fischer.

Reikiavik reconstruye el duelo entre soviético Boris Spasski y Bobby Fischer.
image-392950

Bailén i Waterloo (que han pres aquests noms de derrotes napoleòniques) reconstrueixen davant un xic el gran duel de ‘Reykjavík’: el campionat del món d’escacs que allà van disputar, en plena Guerra Freda, Boris Spasski i Bobby Fischer. Bailén i Waterloo representen no només a Boris i a Bobby, sinó també a molts altres que van moure peça en aquell tauler. No és la primera vegada que Waterloo i Bailén fan alguna cosa així, però mai ho havien fet amb tanta passió. Perquè el que hui busquen davant este xic extraviat no és només comprendre per fi què va passar realment a Reykjavík, què estava realment en joc en Reikiavijk, qui eren realment aquells homes que es van enfrontar a Reykjavík. Hui, a més, Waterloo i Bailén busquen un hereu.

El seu autor i director, Juan Mayorga, explica que “Reikiavik és una obra sobre la Guerra Freda, sobre el comunisme, sobre el capitalisme, sobre escacs, sobre el joc teatral i sobre homes que viuen les vides d’uns altres. I és una obra sobre éssers que em són més misteriosos com més de prop els miro. Qui són Bobby Fischer i Boris Spasski. Qui són Bailén i Waterloo. Necessite saber-ho.”

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.