Carlos Fabra podria tornar als jutjats per una investigació sobre els patrocinis esportius de l’aeroport de Castelló

Carlos Fabra. Foto de archivo: EiTB
image-428324

Carlos Fabra. Foto de archivo: EiTB

La Fiscalia ha remès al jutjat número 3 de Castelló les diligències d’investigació que ha dut a terme pels contractes de patrocini que va realitzar la promotora de l’aeroport de Castelló (Aerocas) quan aquesta societat estava presidida per l’exdirigent del PP i expresident de la Diputació Carlos Fabra, en considerar que pot haver-hi indicis de responsabilitat, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores del cas.

Aquestes diligències d’investigació, que han requerit una pròrroga de sis mesos a causa de la seva complexitat, es van obrir com a conseqüència de la denúncia d’un organisme oficial. A partir d’ara, el jutjat haurà de decidir si les dades aportades per la Fiscalia tenen prou entitat per obrir un procediment penal.

Després de conèixer-se la  sentència judicial per la qual l’expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra haurà de retornar al pilot Álex Debon 368.000 euros d’un préstec, el senador de Compromís Carles Mulet va dir en un comunicat que aquesta quantitat “coincideix amb el 10% del total” que l’empresa pública Aerocas, promotora de l’aeroport de Castelló, va abonar al pilot en diversos contractes perquè promocionés el recinte quan aquest encara no estava en funcionament i que va ser de 3,67 milions d’euros, corresponents a les temporades 2009, 2010 i 2011.

Així mateix, va assenyalar: “Si bé la Diputació provincial tenia un percentatge testimonial en Aerocas, el gruix de la participació era de la Generalitat, que era, per tant, qui posava tots els diners; sí era Carlos Fabra qui signava els contractes de patrocini, els feia públics i els rendibilitzava”.

En aquell moment, Mulet va destacar que “seria necessari que la Fiscalia investigués d’ofici els préstecs personals concedits per particulars a Carlos Fabra en aquest període per veure si altres beneficiats dels patrocinis d’Aerocas o de la Diputació van fer alguna donació o préstec, si aquests diners es van retornar i si pot suposar una pràctica per camuflar comissions encobertes”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.