Castelló acull per primera vegada una trobada de “Pilota a l’Escola”

Pilota a l'Escola (1)La ciutat de Castelló ha acollit per primera vegada una trobada del programa educatiu “Pilota a l’Escola”. La jornada lúdic-esportiva s’ha celebrat al Complex Esportiu Sindical de la capital de la Plana. Al voltant de 300 xiquets i xiquetes vinguts dels centres educatius de la pròpia ciutat i d’altes poblacions han participant de bon gust amb els seus mestres: CEIP Miralcamp d’Onda, CEIP Pare Vilallonga de Borriana, CEIP Mestre Vicente Artero de Castelló, CEIP Guitarrista Tárrega de Castelló, CEIP Maestro Carlos Selma de Castelló, CEIP Illes Columbretes de Castelló, CEIP Castalia  de Castelló, i CEIP Nou Pedro Alcázar de Nules.

 Durant tot el matí ha imperat principalment el joc del raspall que ha ompli’t les nombroses pistes de jocs que s’han habilitat en el recinte esportiu. Cal recordar que “Pilota a l’Escola” va començar a desenvolupar-se en el curs 2005-2006, i és un projecte de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, que organitza la Federació de Pilota Valenciana, en la que participen tècnics de Pilota Valenciana i jugadors i jugadores destacats d’escala i corda, raspall i llargues. Hui han estat presents: Pablo de Borriol, Álvaro de Faura, Pedro, Víctor i Fageca.

 Per altra banda, cal destacar que en la fase final de Pilota a l’Escola col·labora activament des d’aquest any la Fundació Trinidad Alfonso, amb l’aportació de material per als participants de les trobades. Cada alumne participant ha rebut la samarreta commemorativa d’aquest any i un barret, i han pogut ballar i fer-se fotos amb Mapi, la mascota de la Pilota Valenciana. A més, durant el temps en que no competien ha estat ben ocupats fent tallers de tot tipus i pujant a les pistes d’inflables i jocs tradicionals.

 En aquesta segona trobada, de les set programades durant el mes de maig, han estat presents el regidor d’esports de Castelló, Enric Porcar, acompanyant pel president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, la presidenta del CPV Castelló, Noemí Torrijos, així com Manolito membre del CPV Castelló. Ells han sigut els encarregats de lliura al CEIP Pare Vilallonga de Borriana, el premi de material de pilota valenciana com a guanyadors del Premi Creativitat.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.