Castelló aposta per millorar la qualitat de vida de les persones sordes de la ciutat

Conveni sords
image-411630
L’ajuntament signa un conveni amb l’Associació de Persones Sordes Mare de Déu del Ledó per a reforzar la integració social

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la presidenta de l’Associació de Persones Sordes Mare de Déu del Lledó, Mª Lourdes Adán, han signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament de projecte Servei d’informació, gestió i orientació sobre el col·lectiu de persones sordes a Castelló.

El Servei d’informació, gestió i orientació sobre el col·lectiu de persones sordes a Castelló té com a finalitat millorar la qualiltat de vida de les persones sordes i dels seus familiars en els àmbits infantil, educatiu, sanitari, laboral i familiar, així com en altres que puguen afectar les seues condicions de vida i participació.

D’aquesta manera, l’ajuntament de Castelló ha apostat una vegada més, pel col·lectiu de persones sordes i treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional auditiva i sordocegues mitjançant la promoció de cursos i fomentant les capacitats d’aquestes persones, i així facilitar la igualtat d’oportunitats a aquest col·lectiu de la ciutat.

Marco ha mostrat així la seua total disponibilitat per a establir noves línies de col·laboració que “milloren la qualitat de vida de les persones sordes i ajuden en la seua integració social, cultural i laboral”.

L’associació de Persones Sordes Mare de Déu del Lledó de Castelló va nàixer l’any 1975 i des del 2009 presta els Serveis d’Intèrpret de Llengua de Signes i el Servei d’Atenció a persones sordes i oients, organismes i entitats que ho sol·liciten. Amb aquest projecte, l’associació es dirigeix a tots els socis i sòcies, així com a les entitats que ho demanen i als familiars, amb l’objectiu de sensibilitzar i donar a conèixer el món de les persones sordes i facilitar-los la informació específica sobre aquest col·lectiu.

Amb aquest conveni, l’associació desenvoluparà 40 accions informatives i gestions a usuaris per tal que se sentiguen actors de la seua pròpia vida autònoma i independent, en les quals es donarà informació sobre la gestió i els recursos existents, així com es donaran orientacions als usuaris i usuàries atesos en la seua llengua natural, la llengua dels signes, i se’ls proporcionaran les eines necessàries per al foment de la seua autonomia personal diària adptant les necessitats comunicatives necessàries.

A més a més, atendrà les demandes sol·licitades d’informació d’entitats, Administració Pública, professionals, agents socials i persones interessades, i per últim, realitzarà dues accions formatives dirigides a la millora dels coneixements i ús de les TIC adaptades a les necessitats comunicatives de les persones sordes, per tal que s’integren socialment.

 

L’Ajuntament de Castelló abonarà la quantitat de 9.000 euros a l’associació per a realitzar els serveis, manteniment del personal i per al material destinat a la seua activitat.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.