Castelló arreplega més de 731 tones de fem en els primers dies de Magdalena

Castelló arreplega més de 731 tones de fem en els primers dies de MagdalenaEl regidor Rafa Simó destaca l’increment de la recollida selectiva i agraeix la implicació ciutadana per a fer de la “Magdalena unes festes més sostenibles”

Amb la Magdalena s’incrementa la recollida de residus sòlids urbans. Entre el dissabte i el dimarts, els quatre primers dies de les festes fundacionals, s’han arreplegat 731.140 quilos de residus. A més del volum global, el regidor d’Ordenació del Territori i responsable de l’àrea de Serveis Urbans, Rafa Simó, ha destacat l’increment de la recollida selectiva.

Segons ha explicat Simó, la recollida de vidre ha sigut la que ha experimentat un major auge, amb un augment del 85% fins a aconseguir els 11.140 quilos arreplegats enfront dels 6.000 quilos de l’any passat. També ha registrat una tendència a l’alça la recollida de paper, amb 16,6 tones arreplegades durant els cinc primers dies de Magdalena enfront dels 6.000 quilos registrats en 2016 i, encara que en menor mesura, el reciclat d’envasos lleugers també ha crescut: de 6.920 quilos a 6.960 quilos. Per aquest motiu, el regidor d’Ordenació del Territori ha agraït als i les castellonenques “que també aquesta setmana mantinguen el seu compromís amb la recollida selectiva i contribuïsquen a fer de la Magdalena unes festes més sostenibles”.

Simó ha fet aquestes declaracions en la visita als tallers per a públic familiar que l’empresa concessionària ha organitzat amb motiu de les festes de la Magdalena en la plaça Major per a promoure el reciclatge i conscienciar sobre la importància de mantenir neteja la ciutat.

 

Quant a la neteja viària, s’ha intensificat el treball el que ha permès augmentar en més d’un 16% la recollida a peu de carrer. Així, segons ha assenyalat l’edil, s’ha passat de les 35 tones arreplegades l’any passat a les més de 41,4 d’enguany. En aquest sentit, cal destacar el reforç del dispositiu de neteja dissenyat per l’empresa concessionària del servei per a atendre les necessitats generades per les festes de la Magdalena. Així, segons ha explicat la UTE Sanejament Urbà de Castelló, un equip de 110 persones recolzades per 57 vehicles treballa perquè la ciutat es mantinga neta.

 

Finalment, cal destacar la utilització de productes desengreixants que incorporen complexos odorants en tots els seus equips de baldeig, de manera que a més d’aconseguir un alt grau de neteja es neutralitzen les olors generades per orines, restes de menjar, etcètera.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.