Castelló augmenta una mitjana de 18.000 viatgers mensuals després de la millora de la xarxa pública d’autobusos

RdP Cambios TUCS 1Rafa Simó destaca la tendència a l’alça de l’ús del transport col·lectiu, que frega els 250.000 viatgers al gener

Amparo Marco explica que amb aquesta mesura s’aposta per una mobilitat més sostenible i la reducció de l’ús del vehicle privat

La xarxa d’autobusos urbans de Castelló ha sumat una mitjana de 18.000 viatgers més entre novembre i gener, després de l’ampliació i millora del servei públic de transport engegada l’1 de novembre. El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha assenyalat que es tracta de “una dada positiva” que encaixa “amb l’objectiu del Govern Municipal de potenciar el transport públic i afavorir el seu ús enfront del vehicle privat motoritzat”.

Segons les dades facilitades per Simó, novembre va registrar 16.496 viatgers més en les línies urbanes (no inclou el TRAM ni l’autobús del Grau, tots dos gestionats per la Generalitat); al desembre l’increment va ser de 12.307 viatgers i al gener la xifra es va disparar fins als 27.158 viatgers més. El regidor de Mobilitat ha insistit que “la tendència és positiva i confiem que els pròxims mesos seguisca augmentant el volum de passatgers”.

L’edil ha apuntat que “s’estan avaluant les modificacions de línies i la resposta dels usuaris per a introduir millores en cas que siga necessari”. Simó ha reiterat l’aposta de l’equip de Govern “per dotar a Castelló d’una xarxa de transport pública eficient, que responga a les necessitats ciutadanes i afavorisca cada vegada l’ús dels autobusos en els desplaçaments urbans”.

Les línies d’autobús del Transport Urbà de Castelló (TUCS) van registrar una xifra de 274.080 viatgers al novembre de 2016 enfront dels 257.584 del mateix mes de l’any anterior, és a dir, van registrar un increment del 6,40%. Desembre també va marcar un nou increment, amb un volum total de 239.278 passatgers enfront dels 226.971 de l’any anterior. El mes de gener ha sigut el que major enlairament ha registrat, amb un increment del 12,40%, passant dels 219.036 viatgers de gener de 2016 als 246.194 d’enguany.

La reordenació del transport públic impulsada per la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Castelló al novembre de l’any passat ha suposat la creació de tres noves línies d’autobús, la millora de freqüències o ampliació d’horaris en sis línies i la modificació de recorreguts en altres quatre per a optimitzar recursos i tenir itineraris més eficaços.

Valoració de l’alcaldessa

Per la seua banda, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que l’ampliació i millora de línies d’aquesta reordenació perseguia “potenciar el transport públic, prestar un millor servei, reforçar la connexió de grups perifèrics i urbanitzacions de muntanya, atendre les demandes veïnals, recuperar prestacions perdudes per les retallades de l’anterior govern municipal, apostar per una mobilitat més sostenible i reduir l’ús del vehicle privat”.

Marco ha recordat que l’aposta pel transport públic també es plasma en altres mesures com la millora dels horaris diürns i nocturns del transport urbà, TRAM i autobusos; el reforç del servei durant les festes de la ciutat; la recuperació durant l’estiu de la línia d’autobús que realitza la connexió directa des de la plaça Borrull fins a les platges de la ciutat, l’engegada del bo Activa’t per a aturats, l’establiment d’una tarifa única per als bitllets dins del terme municipal o la cancel·lació gratuïta per a acompanyants de persones amb mobilitat reduïda.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.