Castelló convoca per primera unes jornades gastronòmiques per a fomentar l’ús de la taronja

Sara Uso visita la primera jornada de la feria de la taronja. (slowphotos.es)

Sara Uso visita la primera jornada de la feria de la taronja. (slowphotos.es)

La regidora Sara Usó subratlla que aquest “esdeveniment potencia el sector citrícola i els múltiples usos d’un producte tan nostre com la taronja”

Gastronomia, artesania, còctels i fins a perfums amb la taronja com a denominador comú. L’Ajuntament de Castelló convoca per primera vegada unes jornades gastronòmiques dins de la Fira de la Taronja per a fomentar l’ús de les taronges de Castelló en les seues múltiples facetes que se celebraran el cap de setmana vinent, 11 i 12 de desembre, en les places Fadrell i Na Violant. “Aquesta esdeveniment potencia el sector *citrícola i el nostre producte estavella, les taronges de Castelló, des de les seues múltiples utilitats”, subratlla la regidora d’Agricultura, Sara Usó.

Les Jornades Gastronòmiques de la Taronja inclouran una trentena de llocs amb una participació destacada de restaurants i fleques, pastisseries i empreses de catering que elaboren dolços, melmelades o torrons amb taronges. “A més, també participarà el Gremi de Forners, com ja fa tots els diumenges de la Fira de la Taronja. Els qui visiten les jornades podran trobar entre els expositors productes d’artesania elaborats amb taronges, degustar còctels i fins i tot adquirir algun perfum amb essència de taronja i, per descomptat, sucs”, ha detallat la regidora Sara Usó. A més dels llocs, també s’instal·laran dos foodtrucks amb productes gastronòmics fets a força de taronges.

La programació d’activitats, des de les 9:30 a has les 20:00 el dissabte i de 9:30 a 13:30 el diumenge, també inclou un concurs escolar d’esprémer sucs, un altre concurs amateur de Coca de Taronja, un cooking show amb cuina en directe a càrrec de de Pablo Bravo, del restaurant Don Pedro, i un microcircuit de tapes.

A més, estan previstes xarrades, animació infantil, xocolatada i tallers “per a reivindicar les taronges de Castelló com un producte gastronòmic d’especial valor, però també el seu ús en altres sectors gràcies a la seua versatilitat”, ha insistit la regidora.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.