Castelló desbloqueja la urbanització que permetrà dignificar l’entorn del centre de salut del Grup Perpetu Socors

Ajuntament de CastellóL’Ajuntament assumeix la gestió directa per a completar un programa que hauria d’haver-se executat en 2010

 

L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Castelló de la Plana ha completat la tramitació que desbloquejarà la urbanització de l’entorn del centre de salut del Grup Perpetu Socors, un programa d’actuació integrada aprovat i adjudicat en 2006 les obres del qual haurien d’haver estat executades en 2010. La Junta de Govern Local ha donat llum verda a la gestió directa per a concloure les obres d’aquesta unitat d’execució, amb una superfície global de 24.700 metres quadrats, que suposarà a més crear una nova vora urbana en els grups Perpetu Socors i Sant Francesc.

El programa urbanístic, tal com arreplega el Pla d’Ordenació Detallada (POP), inclou l’ampliació del sòl dotacional sanitari, la creació de dues noves zones verdes que sumen 2.500 metres quadrats i completar diverses pomes residencials. El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha destacat la importància de “impulsar projectes urbanístics que la crisi va frenar i va deixar a mitjà executar, amb els efectes negatius que aquesta situació genera en l’espai públic urbà”.

Simó ha destacat el treball dels tècnics municipals per a resoldre un contracte adjudicat fa 12 anys i possibilitar la conclusió d’unes obres d’urbanització que “pretenen millorar la qualitat de vida en aquests grups perifèrics del Districte Sud de la ciutat millorant els equipaments i les zones verdes així com completant les pomes residencials”.

El pressupost benvolgut d’execució ascendeix a 1,2 milions d’euros, dels quals 374.792 euros corresponen a l’aportació municipal. L’acord de la Junta de Govern Local haurà de ser ratificat en el pròxim ple ordinari, que se celebrarà el pròxim 25 d’octubre. El desbloqueig d’aquest PAI arribarà solament un mes després que la Corporació Municipal donara llum verda a una altra tramitació similar que també permetrà completar les obres d’urbanització de dues unitats d’execució en el Grau, en les quals s’inclou la creació de la plaça Josefina López Sanmartín.

En aquest sentit, el regidor d’Ordenació del Territori ha subratllat el treball de la secció de Desenvolupament Urbanístic per a “desencallar projectes que milloraran la qualitat de l’espai públic, reduiran la presència de buits urbans i contribuiran a integrar els barris”. El desbloqueig de tots dos programes d’actuació, tant el del Grup Perpetu Socors com el Grau, arriba després d’una complexa tramitació administrativa que ha tardat diversos anys a completar-se.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.