Castelló dota de personal al Pacte Local per l’Ocupació per a impulsar plans ocupacionals i formació a la carta

07-01-2017-presa-possessio-personal-consorci
image-442788
La regidora Patricia Puerta destaca que en dos anys s’ha passat d’un pressupost zero a una dotació de mig milió d’euros

Després de tres anys sense pressupost, el Govern Municipal de Castelló ha impulsat el Consorci del Pacte Local per l’Ocupació com a eina per a generar oportunitats laborals a la ciutat. La dotació pressupostària de 300.000 euros per a enguany ha permès dissenyar l’equip que, durant 2017, impulsarà plans ocupacionals i programes de formació a la carta. La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha destacat que “el Govern Municipal es va marcar com a objectiu central impulsar polítiques d’ocupació que afavoriren les oportunitats i convertir al Consorci del Pacte Local, on estan representats els agents socials, en una vertadera eina per a potenciar l’ocupació després de tres anys amb una activitat testimonial”.

Puerta ha participat en la presa de possessió dels tècnics i monitors que el pròxim any desenvoluparan alguns dels programes contemplats en el Pla Estratègic d’Ocupació. Així, s’han incorporat una tècnic d’emprenedoria, un tècnic de projectes d’ocupació i dos monitors, un de l’especialitat d’electricitat i un altre de fusteria metàl·lica i PVC.

“Durant 2013, 2014 i 2015 el Consorci del Pacte Local per l’Ocupació no comptava amb personal adscrit ni tan sols pressupost. Des de l’equip de Govern ja vam dotar amb 300.000 euros al Consorci en 2016 i el pròxim any aquesta dotació creixerà fins als 500.000 euros, la qual cosa junt al personal ara contractat ens va a permetre engegar un pla ocupacional per a joves i un altre per a dones majors de 44 anys, dos dels col·lectius més castigats per la desocupació”, segons ha explicat l’edil Patricia Puerta.

A més, també s’habilitaran ajudes per a la contractació per part d’empreses d’economia social, s’impartiran cursos de formació en les especialitats d’electricitat i fusteria metàl·lica i PVC i s’impulsaran criteris de responsabilitat social territorial. “Anem a poder formar a 30 persones amb el que incrementaran les seues habilitats professionals i, per tant, les seues possibilitats de trobar una ocupació”, ha subratllat la responsable de l’àrea d’Impuls de l’Activitat Econòmica de l’Ajuntament de Castelló.

La regidora també ha anunciat que en 2017 s’obrirà un nou procés selectiu per a contractar a un monitor o monitora de fusteria-ebenisteria que elevarà a 45 les persones en formació a través dels programes del Consorci del Pacte Local per l’Ocupació.

 

“Totes les actuacions del Consorci Local per l’Ocupació segueixen el primer Pla Estratègic d’Ocupació que es va redactar dins del marc del propi Consorci i que es corresponen amb les accions emmarcades en la responsabilitat social, la innovació social, els plans d’ocupació, la formació a la carta amb les empreses i la contractació d’aturats/as de Castelló a càrrec d’empreses d’economia social”, ha explicat.

 

Finalment, l’edil Patricia Puerta ha recordat que l’àrea d’Ocupació experimentarà en 2017 el major creixement pressupostari en la història de l’Ajuntament de Castelló, amb un increment percentual del 120% i se situarà en 4,6 milions d’euros. “L’ocupació segueix sent una prioritat per a la ciutadania i, per tant, segueix sent una política estratègica per al Govern Municipal”, ha assegurat.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.