BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

Castelló en Moviment i Partit Popular bloquegen la rebaixa fiscal de l’Impost de Béns Immobles

pleno 09
image-249522
Els vots en contra d’ambdues formacions impedeixen també el descompte en els tributs sobre obres i construccions, tracció mecànica i guals

Durant el ple ordinari d’octubre de l’Ajuntament de Castelló, celebrat aquesta vesprada, els grups municipals de Castelló en Moviment i Partit Popular han votat en contra de la major part de les rebaixes fiscals que havia impulsat el Govern Local per a aconseguir una fiscalitat més justa socialment, reactivar l’economia local i garantir la suficiència financera del Consistori castellonenc.

Així, Partit Popular i Castelló en Moviment, amb l’abstenció de Ciutadans, han bloquejat la rebaixa d’un 2,35% sobre el coeficient de l’Impost sobre Béns Immobles provocant així que es mantinga l’ordenança fiscal del govern del Partit Popular i que tots els castellonencs vagen a pagar més per aquest impost.

Una altra de les rebaixes d’impostos que també han votat en contra Castelló en Moviment, Partit Popular i Ciutadans ha sigut la de l’Impost de Construccions i Obres que haguera afavorit la rehabilitació d’habitatges i reactivació de l’activitat de les petites empreses i autònoms del sector de la construcció que tant han patit la crisi. La proposta de l’equip de Govern era la de rebaixar un 25% per a pressupostos de fins a 100.000€ i el 50% fins a 200.000 €.

D’altra banda, Partit Popular i Castelló en Moviment ha votat en contra, i Ciutadans s’ha abstingut, la proposta del Govern Local sobre la modificació fiscal en l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica que anava a permetre que les persones en situació de discapacitat pogueren tramitar amb més facilitat la sol·licitud d’exempció del pagament de l’impost.

Pel que fa a la taxa per entrada de vehicles a través de les voreres (guals), també ha sigut votada en contra per tota l’oposició. Aquesta modificació establia una bonificació que passava del 25% al 50% per a aquells guals situats en carrers en les quals no es pot aparcar davant dels immobles i un recàrrec del 25% per a aquells guals que, per l’estretor del carrer, necessiten que no s’aparque enfront dels mateixos
No obstant açò, sí s’ha aprovat per unanimitat una important rebaixa del 50% en la taxa d’ocupació de via pública per a taules i cadires, la qual cosa beneficiarà al sector de l’hostaleria en incentivar que els xicotets hostalers puguen obrir més terrasses, augmenten el seu volum de negoci i es puguen generar més llocs de treball. Així mateix, quedaran totalment exemptes de pagament les ocupacions de via pública que realitze el Patronat de Festes per a actes festius i tot tipus d’entitats culturals, socials o polítiques que manquen d’ànim de lucre, llevat que l’ocupació tinga caràcter comercial.
Altres acords

Quant al despatx extraordinari, el Ple de l’Ajuntament ha aprovat una moció per unanimitat mitjançant la qual Castelló s’adherirà a l’Associació de Ciutats Educadores (AICE), impulsant així un nou concepte de ciutat com a agent educador actiu on els representants que la conformen defineixen la seua voluntat de ser.
També ha sigut votada per unanimitat la moció sobre violència de gènere que compromet a l’Ajuntament a treballar contra la violència masclista i reclamar al govern autonòmic la delegació de les competències necessàries i la transferència pressupostària corresponent, perquè l’Ajuntament oferisca atenció estable i de qualitat, en condicions d’accessibilitat, confidencialitat, protecció i anonimat, que tinga la rehabilitació, avaluació i seguiment. A més, el Consistori contribuirà a l’elaboració d’un programa de promoció de la igualtat i la sensibilització contra la violència de gènere en tots els centres educatius, col·laborant amb la comunitat educativa. En aquest programa es tractarà preferentment la prevenció, educació en valors i eines de detecció.
Unes altres de les mocions que han tirat endavant en el ple celebrat durant la vesprada d’avui ha sigut la de sumar a Castelló a la xarxa de ciutats lliures de TTIP, auditar els comptes del Patronat Municipal i la Fundació de Festes, impulsar la ubicació de l’estació intermodal a Castelló, adherir a la capital de la Plana a la xarxa de ciutats AVE per a promocionar Castelló com a destinació turística o instar a la Conselleria a pressupostar l’engegada del centre de salut i del centre educatiu del Raval Universitari.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.