Castelló es bolca en la lluita contra el canvi climàtic en el Climathon

26-10-2018 Castelló es bolca en la lluita contra el canvi climàtic en l'esdeveniment mundial Climathon

 

L’alcaldessa i el regidor Omar Braina destaquen la importància de l’esdeveniment per a fomentar la innovació en sostenibilitat

 

L’Ajuntament de Castelló, juntament amb les Càtedres de l’Aigua de la UJI i Ciutat de Castelló, ha organitzat un dels principals esdeveniments internacionals en la lluita contra el canvi climàtic, el Climathon 2018. D’aquesta manera, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Sostenibilitat, Omar Braina, han destacat la importància d’albergar aquests esdeveniments en la ciutat per a fomentar la innovació en sostenibilitat.

Braina ha visitat juntament amb els participants el Molí la Font i ha destacat que “és molt important fomentar iniciatives d’aquest tipus que reunisquen estudiants, emprenedors i investigadors per a plantejar mesures que puguen afavorir l’aprofitament dels recursos hídrics de la Marjalería”.

Així doncs, l’alcaldessa ha subratllat que “el principal desafiament de les ciutats avui dia és la sostenibilitat ambiental”. Segons la primera edil, “hem de comprometre’ns amb el medi ambient si volem deixar un entorn verd per a les nostres filles i fills i per a les futures generacions”.

Les activitats del Climathon duren 24 hores ininterrompudes i el repte de la ciutat de Castelló és cercar solucions per a potenciar l’aiguamoll de la Marjal com a font generadora de recursos. Així, la jornada està centrada en 4 grans reptes a treballar: energia renovable i gestió de l’aigua, planificació urbana (mobilitat i construcció), agricultura i alimentació i desenvolupament econòmic i turisme.

Per a abordar cadascuna d’aquestes àrees, s’han desenvolupat idees com: evidenciar els efectes del canvi climàtic, la innovació social, l’energia, l’aprofitament del recurs hidràulic de la zona, el debat de la sostenibilitat de l’agricultura ecològica, la preservació de la flora i la fauna o la mobilitat de la Marjalería, entre altres temes d’interès.

Durant la jornada, els participants han exposat i intercanviat idees que, posteriorment, podran convertir-se en solucions reals que permeten millorar la vida en la ciutat. Finalment, durant al jornada de matí un jurat serà l’encarregat de triar als guanyadors.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.