Castelló escalfa motors per a les festes amb les Nadales de la Plana i el Nadal de Corals

 

 

La regidoria de Cultura i la Fundació Dàvalos Fletcher reprenen el cicle amb diversos concerts que es duran a terme a la ciutat a partir de divendres

 

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, amb el suport de la Fundació Dàvalos Fletcher, engega aquest divendres el tercer cicle de nadales que preveu emplenar els carrers de la ciutat i el teatre Principal d’esperit nadalenc. La primera actuació tindrà lloc a aquest espai, el teatre, a les 20.30 hores i oferirà una representació original quant a la temàtica musical i poètica es refereix.

 

L’esdeveniment musical està basat en les ‘Dotze nadales novelles per a Castelló’, obra del conegut violinista Pepe Falomir basada en els versos de temàtica nadalenca del poeta Vicent Jaume Almela. Va ser Ferran Badal qui va reprendre aquesta composició amb el repte de fer-ne un arranjament i adaptant l’obra a solista, cor i orquestra. El concert de divendres compta amb la participació de Sandra Ferró, soprano de projecció internacional, i la coral Ad Libitum i el grup Camerata de Castelló.

 

Les Nadales de la Plana, tal i com ha recordat la regidora de l’àrea, Verònica Ruiz, “endinsa el públic en un ambient nadalenc molt purament castellonenc”. “Les referències al nostre paisatge, les nostres tradicions, les arrels i els sentiments són presents al llarg de tots els textos que, a més d’emocionar el públic, els situarà en un context totalment nadalenc”, ha afegit Ruiz.

 

Aquesta és la tercera edició de les Nadales de la Plana en el format orientat cap a un estil més clàssic, proposta que es va iniciar el 2014 i que s’ha consolidat de manera que forma part del paisatge nadalenc de la ciutat.

 

Per arrodonir la proposta, el cicle compta amb els concerts de Nadal de Corals, que es faran a diferents espais. Dissabte, el grup Ad Libitum actuarà a les 19.00 hores a la porta de Santa Maria, a les 19.30 a la plaça la Pau, i a les 20.00 hores a la plaça Na Violant. Dimarts dia 13, les actuacions es duran a terme a les 19.30 a la plaça Escultor Adsuara i a les 20.15 a l’església Sant Tomàs de Villanova.

 

Dissabte dia 17, la proposta arriba a la plaça Fadrell a les 18.00 hores de la ma de la coral Vicent Ripollès i per al dia 20 hi ha una nova actuació prevista amb el cor Gregorià Resurrexit a la plaça Major. Serà a les 19.00 hores. De cara al dimecres dia 21, l’actuació correrà a càrrec de la coral CEAM de l’Avinguda del Mar al saló d’actes de l’entitat a les 17.30 hores. També aquest dia la coral Castàlia oferirà altres nadales a la casa de Cultura a les 18.30. A les 19.30 hores serà el torn de l’orfeó Universitari a l’església de Sant Cristòfol.

 

La programació inclou també actuacions dijous dia 22 amb les corals Sant Pere del Grau i Veus Atrevides a diferents emplaçaments. Divendres 23 serà el torn de la coral Juan Ramón Herrero a l’església de Sant Joan de Poble Sec i la plaça Columbretes a les 19.00 hores.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.