Castelló estudiarà un ús alternatiu al Mercat de Sant Pere després del tancament de l’última parada

Castelló estudiarà un ús alternatiu al Mercat de Sant Pere després del tancament de l'última paradaLa regidora Patricia Puerta lamenta que s’invertira més d’un milió d’euros en 2010 per a un ús que no era el més demandat

L’Ajuntament de Castelló ja treballa en els usos alternatius per al Mercat Municipal de Sant Pere en el Grau després del tancament de l’última parada en actiu. La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha subratllat que “la viabilitat del Mercat de Sant Pere ja estava en dubte quan es va escometre la construcció del nou edifici, i el temps ha confirmat que aqueixa inversió d’1,2 milions d’euros no ha servit per a reflotar l’activitat comercial”.

Puerta ha explicat que al juny de 2015, quan es va constituir el nou Govern Municipal, ja solament quedaven tres parades en actiu després dels tancaments successius de les diferents parades. La Regidoria d’Impuls de l’Activitat Econòmica va temptejar la possibilitat de potenciar el Mercat Municipal de Sant Pere amb diferents actuacions. “Una de les opcions que ens plantegem va ser promocionar l’espai com a mercat gastronòmic, combinant les parades de mercat tradicional amb altres de restauració, però des de la Cambra de comerç ens van desaconsellar la iniciativa”, ha afegit l’edil Patricia Puerta.

De fet, ha afirmat que els problemes de viabilitat del mercat s’arrosseguen des d’abans de la construcció del nou edifici i ni tan sols amb aquesta actuació es van solucionar. “En 2013, solament dos anys després que la Junta de Govern adjudicara la concessió administrativa de la totalitat dels llocs i la cafeteria, ja va començar el degoteig de renúncies i el tancament de llocs”, ha lamentat.

En aquest sentit, l’edil ha apuntat que “no deixa de sorprendre que s’invertira més d’1,2 milions d’euros a construir un nou edifici i destinar-ho a mercat malgrat que, segons arreplega un estudi d’usos i activitats per al nou edifici del mercat amb data de 2008, la demanda final d’ús apostava majoritàriament per usos alternatius al comercial”. Així, Puerta ha destacat que de les entrevistes realitzades per a aqueix estudi es desprenia que els usos culturals, lúdics esportius o altres serveis públics superaven la demanda d’ús comercial.

“Som conscients que no hi ha demanda per a aqueixa oferta comercial i que ja en 2008 s’apuntava una petició majoritària de destinar aquest edifici a altres usos diferents al comercial, per la qual cosa estem treballant en les alternatives que permeten donar ús a un immoble de titularitat municipal però atenent a les necessitats reals del Grau”, s’ha compromès la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.