Castelló implica tota la ciutadania en la lluita contra la xacra de la violència masclista

161114-actos-dia-contra-violencia-genero-2
image-434619
La regidoria d’Igualtat presenta la jornada ‘Juga el teu paper per aturar la violència masclista’, que tindrà lloc aquest divendres 18 al Passadís de les Arts

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló ha presentat aquest dilluns els actes previstos per conscienciar tota la ciutadania en la necessitat d’aturar la xacra de la violència masclista. Amb la commemoració mundial del proper 25 de novembre, des de Castelló es duran a terme diferents actes que busquen donar visibilitat al problema i implicar tota la població de la ciutat.

Segons la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat a l’Ajuntament, Ali Brancal, “tots hem de ser coresponsables per aturar el problema, no només les institucions; cal que la ciutadania s’implique i siga cada vegada més conscient de les formes per conèixer, previndre i frenar les agressions contra les dones”. Per aquest motiu, el lema de les activitats d’enguany, ‘Juga el teu paper per aturar la violència masclista’, inclou un missatge amb el que implicar tota la població.

Així, aquesta activitat consistirà a emplenar el Passadís de les Arts de flors de paper el proper dia 18. “Hem volgut utilitzar aquest joc de paraules per associar el paper de la ciutadania amb el material amb el que estem fent les flors que cobriran tot el passadís en un acte molt bonic i participatiu”, ha assegurat Brancal. Com a dada, 36 col·lectius amb vora 800 persones han estat els encarregats de dur a terme els treballs manuals per comptar amb totes les flors necessàries amb les que revestir l’entorn.

 

Tal i com ha destacat la vicealcaldessa i regidora, “els tallers no només s’han centrat en elaborar flors de paper, al contrari, el contingut d’aquestes activitats que, des del Servei d’Igualtat, s’han portat a cada racó de la ciutat ha inclòs un treball previ per tal de donar a conèixer diversos conceptes relacionats amb la violència masclista”. A més, Brancal ha afegit que “hi ha molts conceptes i problemes que resulten evidents, però la majoria, com molts micro-masclismes, ens poden arribar a passar desapercebuts i cal que incidim en ells per previndre els negatius efectes sobre la salut física, mental i sexual que hi poden tindre”.

 

L’horari de la jornada ‘Juga el teu paper per aturar la violència masclista’ serà des de les 11.00 fins a les 18.00 hores i està oberta a tota la ciutadania. El gruix de la iniciativa consistirà a anar col·locant les flors ja elaborades per tot el Passadís de les Arts, tot i que, segons s’ha avançat durant la roda de premsa, “hi haurà una taula durant tot el dia per tal que les persones que vulguen fer flors, també pugen”, en paraules de la regidora d’Igualtat.

 

“El treball per aturar la violència masclista i per implicar tota la ciutadania en la lluita contra qualsevol agressió a les dones és prioritària per a aquest equip de govern. Per això, comptem amb el treball del servei d’Igualtat, que du a terme constants activitats amb tots els col·lectius de la ciutat per conscienciar, previndre i ajudar aquelles persones afectades”, ha explicat Brancal.

 

Cal recordar que l’activitat prevista per a aquest divendres ja es va dur a terme l’any passat en la setmana prèvia al 25N, quan es van teixir els arbres del Passadís de les Arts. La bona acollida i l’elevada participació durant la jornada ha incentivat l’Ajuntament a plantejar la proposta d’aquest any, que tindrà un missatge “optimista i de voler construir un marc social on no hi haja cabuda per a la violència contra les dones”, d’acord amb les paraules de Reyes Santamaría, del Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.