Castelló impulsa mig centenar de mesures per a millorar la mobilitat i la seguretat vial

13-04-2017 millora seguretat vial voltant escola El GregalLa reducció de la velocitat i la millora de la visibilitat de passos de vianants en entorns de col·legis centren les accions

L’entorn de col·legis i la reducció de velocitat en determinades vies urbanes centren les mesures de millora de la seguretat vial impulsades per l’Ajuntament de Castelló a través de l’àrea de Mobilitat Urbana. Quasi mig centenar d’actuacions en els últims mesos entre les quals es troba l’estrenyiment de carrils per a reduir la velocitat, la millora de la visibilitat de passos de vianants, la implantació de bandes sonores o la reordenació de sentits de circulació, “mesures impulsades amb la voluntat que Castelló siga cada vegada una ciutat més segura per a vianants, ciclistes, motoristes i conductors”, en paraules del regidor de Mobilitat, Rafa Simó.

L’edil ha destacat la “necessitat que la millora de la mobilitat urbana vaja acompanyada d’una major seguretat vial, per la qual cosa des de la Regidoria de Mobilitat s’han escomès més d’una trentena d’actuacions en els últims mesos per a millorar la seguretat vial”.

En aquest sentit, l’edil ha explicat que els entorns de col·legis han centrat bona part de les mesures adoptades en l’àmbit de la mobilitat i seguretat vial. La Regidoria de Mobilitat ha millora la visibilitat dels passos de vianants de 15 col·legis de Castelló, com són l’Enric Soler i Godes, Gaetà Huguet, Manel Garcia Grau, Carlos Selma, Jaume I, Vicent Artero, Cervantes, Escoles Pies, El Gregal, Antonio Armelles, Ripollés, La Marina, L’Illa, Sebastián Elcano i Lluís Revest.

En aquests passos de vianants, s’han suprimit una plaça d’aparcament segons el sentit de la marxa per a millorar la visibilitat, tant per als vianants que van a creuar com per als conductors que s’aproximen al pas de vianants. En altres punts de la ciutat, com l’avinguda Ferrandis Salvador, el carrer la Panderola o l’avinguda del Lledó s’han instal·lat catadiòptric per a millorar la visibilitat dels passos de vianants.

Una altra actuació dins de l’objectiu de millora de la seguretat vial en les interseccions s’ha centrat en la instal·lació de semàfors en passos de vianants ja existents, com en el carrer Rosa Maria Molàs o en Germans Bou en els creus amb els carrers Bellver, Marquès de l’Ancorada o Ulloa. També s’ha millora la senyalització en les interseccions de la Quadra Lairón, amb els carrers Bèlgica i Dinamarca, en la Ciutat del Transport.

D’altra banda, la reducció de la velocitat ha sigut un altre objectiu central de les mesures impulsades aquests últims mesos per a millorar la seguretat vial. Així, s’han implantat passos de vianants elevats en set punts diferents de la ciutat: avingudes Vila-real, l’Alcora, Chatellerault, Lledó, Grup Sant Lorenzo, Quadra Salera (front parc Mèrida) i carrer Amadeo I. A més, s’han instal·lat bandes sonores en les aproximacions a rotondes en l’avinguda València, en Germans Bou, en Chatellerault i en la plaça Donoso Cortés, en aquest últim cas per la presència d’un pas de vianants.

 

També s’ha reduït l’amplària dels carrils de circulació i s’han instal·lat refugis per a vianants (una espècie d’illetes enmig de la calçada) en Rosa María Molàs i en Fernando el Catòlic. I, finalment, s’ha canviat el sentit de circulació en el carrer Conde Noroña per a reduir el nombre de vehicles de pas i s’ha dissenyat la implantació de sentits de circulació contradictoris en zona Mestratge (les denominades superilles).

 

El regidor ha recordat que l’Ajuntament de Castelló ha redactat el Pla de Mobilitat Urbà Sostenible i de Seguretat Vial, que es va presentar en el Fòrum de Mobilitat i que està pendent d’informació públic com a document annexe al Pla General. Rafa Simó ha subratllat que “aquestes accions, per xicotetes que puguen semblar, contribueixen a fer de Castelló una ciutat més acollidora i que possibilita la convivència de vianants, conductors i ciclistes amb condicions de seguretat”.

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.