Castelló inaugura una nova font pública de subministrament gratuït d’aigua en la Marjaleria

????????????????????????????????????
image-408801

????????????????????????????????????

El regidor Rafael Simó destaca els beneficis per a la ciutadania d’aquesta nova font d’osmosi inversa que ha suposat una inversió de 40.000 euros

El regidor d’Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana de l’Ajuntament de Castelló, Rafael Simó, juntament amb el Cap de Servei de FACSA a Castelló, Manuel Breva, han inaugurat avui una nova font pública d’osmosi inversa per al subministrament gratuït d’aigua al veïnat de la Marjaleria.

La font pública, instal·lada en el Camí Segona Travessera, s’ha construït durant els mesos de juny i juliol i ha comptat amb un pressupost aproximat de 40.000 euros. La ubicació ha estat escollida en ser un punt de trobada entre persones de la zona, ja que està localitzada al costat d’un ambulatori, un bar i l’Associació de Veïns de la Marjaleria.

Aquesta dotació permet als veïns i veïnes disposar de més de 4.000 litres/dia d’aigua tractada per un procés d’osmosi inversa que posteriorment es re-mineralitza per deixar-la en valors físic-químics òptims, similars a les aigües minerals embotellades. A més, una vegada per setmana s’analitzen les dades recollides pels comptadors per comprovar el bon funcionament i aprovisionament de la planta.

Rafael Simó ha ressaltat que “es tracta d’una instal·lació accessible de tractament d’aigua que és completament gratuïta per tots” i ha destacat l’èxit que estan tenint les altres fonts ja instal·lades en el municipi. El regidor també ha mostrat la seva satisfacció pel fet que s’estiguin construint altres dues noves fonts que seran inaugurades en els propers mesos, “ja que aquest servei millora la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes” ha afegit.

A Castelló les fonts d’aigua filtrada per tecnologia d’osmosi inversa subministren més de 8.000 metres cúbics d’aigua a l’any, que equivalen a 8 milions de litres anuals. Aquesta nova instal·lació se sumeixi a altres cinc ja existents per al subministrament d’aigua al públic, situades en les callis Alcalde Tárrega, Catalunya, Maestro Falla, Amalio Gimeno i al Mercat de Sant Pere del Grau.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.