Castelló intensifica la lluita contra la plaga de mosquits davant la pujada de les temperaturas

07-05-2017 Castellón intensifica la lucha contra la plaga de mosquitos ante la subida de las temperaturas 2La regidora Mary Carmen Ribera destaca els 65.000 euros destinats a minimitzar l’expansió d’aquests insectes dins d’una campanya que està activa tot l’any i que cobra especial intensitat de maig a agost

L’Ajuntament de Castelló ha intensificat els controls de detecció i prevenció de mosquits en la població, especialment en zones de xalets i esplai com la Marjalería, per a minimitzar l’expansió d’aquest insecte provocada per les altes temperatures. La regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, ha indicat que “la calor, juntament amb algunes pluges intermitents, han causat alguns problemes en aquestes passades setmanes. Per a solucionar-los, hem actuat reforçant les prospeccions i els tractaments”.

L’equip de govern municipal invertirà un total de 65.000 euros per a combatre la proliferació del mosquit a Castelló, un projecte que compta amb un calendari de treball programat i que segons Ribera “s’ha consolidat com la millor eina de treball per a mantenir el control d’aquests insectes”. El cronograma d’aplicació de tractaments depèn en gran manera de les condicions climàtiques, però és previsible, per l’experiència acumulada, que a partir dels mesos de maig fins a agost la majoria dels focus necessiten tractaments diaris.

Ribera ha manifestat que “precisament aquesta setmana, l’empresa encarregada del servei ha reprès les prospeccions per a aplicar els tractaments larvicides amb la major diligència i efectivitat possible davant els focus de mosquit existents”. Cal destacar que des de principis d’any s’han registrat unes condicions meteorològiques molt variables, amb períodes d’intensa pluja, però no han coincidit amb etapes de temperatures altes, per la qual cosa no s’han donat les condicions particularment favorables per a la proliferació de mosquits. No obstant açò, pel fet que les temperatures s’hagen mantingut en valors superiors a la mitjana estacional, hi ha hagut presència de larves en alguna zona al llarg de tot l’hivern.

La regidora responsable de l’àrea ha assegurat que “fins ara s’han rebut nou avisos de mosquits, una mica menys dels tretze rebuts en el mateix període de l’any passat”. Així mateix, ha assenyalat que “encara no s’ha detectat la presència d’exemplars de mosquit tigre, una de les plagues que sol presentar-se amb més retard respecte a altres espècies d’aquests insectes”.

A Castelló, els punts de cria es troben sovint en terrenys o cases abandonades, deshabitades temporalment o segones residències, on solen haver-hi recipients oblidats que contenen aigua de pluja.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.