Castelló inverteix 470.000 euros en un programa innovador per a afavorir la inserció laboral

170426 Castelló crea (3)La regidor Patricia Puerta presenta junt a CC.OO. i UGT el projecte Castelló Crea per a conèixer les necessitats reals de les empreses, ajustar els perfils laborals i adaptar recursos

Castelló elaborarà un diagnòstic actualitzat del mercat laboral en el qual per primera vegada participaran tots els agents implicats (empreses, aturats i institucions) amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral i la creació d’ocupació de qualitat. La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha presentat aquest matí el programa Castelló Crea junt als líders sindicals d’UGT i CC.OO., Francisco Sacacia i Manel Nieto respectivament, un projecte en el qual, segons ha anunciat l’edil, s’invertirà prop de mig milió d’euros i permetrà la contractació de 10 persones. Aquest programa està cofinançat per l’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Economia Sostenible a través del Servof.

El programa Castelló Crea, impulsat des del Pacte Local per l’Ocupació i emmarcat dins del primer Pla Estratègic d’Ocupació de Castelló, permetrà conèixer la realitat socioeconòmica de la ciutat “d’una manera integral per a afavorir la inserció laboral aplicant una metodologia innovadora de diagnosi i actuació”, segons ha explicat Puerta.

L’edil ha detallat que aquesta radiografia en temps real del mercat laboral identificarà les necessitats reals de les empreses, permetrà ajustar i millorar els perfils professionals de les persones aturades i servirà per a elaborar un mapa de recursos d’ocupació públics i privats que milloren l’ocupabilitat”. Aquest diagnòstic també facilitarà l’oferta de formació a la carta en funció de les necessitats reals del mercat laboral i l’impuls de programes específics de suport a l’emprenedoria i la competitivitat de les empreses “amb l’objectiu de crear ocupació de qualitat”.

Castelló Crea suposa l’impuls a un servei d’intermediació entre les empreses i les persones aturades, especialment les que tenen majors dificultats d’inserció, que aborda de manera integral necessitats d’ocupació, de formació, de finançament i de recursos. La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica ha destacat que fins ara “Castelló manca d’una estructura que oferisca aquest conjunt de serveis integrats”.

En aquest sentit, Puerta ha insistit que Castelló Crea “suposa un canvi decidit en abordar les polítiques actives d’ocupació; és una aposta pel disseny, promoció i gestió de noves accions des d’una perspectiva local i adaptada al territori per a la creació d’ocupació, la inserció laboral i el desenvolupament econòmic, empresarial i social de Castelló, integrant a tots els agents del territori: institucions, empreses i ciutadania”.

El secretari general de CC.OO a Castelló, Manel Nieto, ha afirmat que l’engegada de Castelló Crea suposa “una eina més que confirma la voluntat política de fer alguna cosa nou que permeta conèixer quins són les necessitats de les empreses, quin és el perfil i currículum que s’ha de millorar, definir el grau d’intermediació i fent-ho a més des del diàleg social”. Nieto ha “saludat” i “subratllat” l’aposta d’aquest equip de Govern per impulsar un Pla Estratègic d’Ocupació en el marc del Consorci del Pacte Local per l’Ocupació després de “la falta de voluntat política de l’anterior govern”.

 

Per la seua banda, el líder d’UGT a Castelló, Francisco Sacacia, s’ha mostrat convençut de la “repercussió positiva” del programa Castelló tant en l’ocupabilitat com en la formació “gràcies a un impuls de la qualificació professional adaptada a les necessitats reals del mercat”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.