Castelló licita l’ampliació del pàrquing d’autocaravanes per a consolidar aquest tipus de turisme

parking-autocaravanas-1
image-433135
La regidora Patricia Puerta explica que el projecte de millora permetrà aconseguir les 47 places i duplicar serveis

L’Ajuntament de Castelló ha licitat la segona fase del pàrquing d’autocaravanes que suposarà la creació de 27 places i la millora dels serveis existents en l’actualitat. La regidora de Turisme, Patricia Puerta, ha destacat que l’ampliació d’aquest pàrquing d’autocaravanes “permetrà consolidar aquest tipus de turisme en la ciutat i contribuir a desestacionalitzar el sector”. El termini de presentació de propostes finalitza el 21 de novembre i les obres hauran d’executar-se durant el primer trimestre de 2017.

Puerta ha afegit que “a causa de l’ús intensiu que ha vingut registrant el pàrquing d’autocaravanes i a la demanda de major nombre de places que s’ha detectat, des del Govern Municipal hem decidit ampliar aquesta zona d’aparcament fins a ocupar la totalitat de la zona lliure existent en la mateixa poma”. El pressupost base de licitació és de 135.000 euros.

El projecte consisteix en un accés rodat central a manera de carrer i aparcament als dos laterals, amb una zona de pas per als vianants perimetral i dues zones verdes en els laterals del solar. Es proposa com a continuació del projecte executat amb anterioritat de manera que es perceba com un únic, per la qual cosa s’utilitzen els mateixos materials que en la primera fase.

Amb la distribució prevista s’aconsegueix una dotació de 27 noves places d’aparcament per a autocaravanes, que se sumen a les 20 ja existents. A més, es preveu una millora de les dotacions que consisteixen en el duplicat de la zona de moll existent i la construcció d’un nou moll al final de la zona d’aparcament amb zona de neteja per a les autocaravanes (amb dotació d’aigua potable per a aigüera i buidatge d’aigües negres i grises) i la instal·lació d’un parquímetre i punt d’informació per a regular el temps d’estada dels vehicles.

Cal recordar que l’àrea d’autocaravanes va registrar una ocupació del 100% durant l’estiu i ha mantingut un elevat índex d’ús al setembre d’ús, arribant també en dies puntuals al 100% d’ocupació. La procedència de autocaravanistes és tant nacional com a estrangera. En el cas del turisme nacional, arriben des de províncies com València, Conca, Saragossa, Navarra, Valladolid o León, entre unes altres. Quant als turistes estrangers, procedeixen principalment de Portugal, Franca i Itàlia però també d’uns altres com Polònia.

Els visitants, en la seua majoria, romanen dos dies a Castelló, amb una despesa mitjana diari que va des dels cinquanta fins als cent euros. Trien la platja com a principal atractiu turístic i valoren positivament el transport públic fins al centre urbà per a visitar la ciutat, comerços i la possibilitat d’assaborir la gastronomia local, segons una enquesta realitzada als usuaris i usuàries el passat estiu.

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.