Castelló obrirà els patis escolars els divendres a la vesprada i els dissabtes al matí

Pati colegio HerreroLa iniciativa de la Regidoria d’Educació, dirigida per Enric Porcar, s’iniciarà al setembre en set col·legis, un per districte i zona d’influència

La Regidoria d’Educació, dirigida per Enric Porcar, engegarà una nova iniciativa a partir del mes de setembre mitjançant la qual obrirà els patis de set col·legis de la ciutat els divendres a la vesprada i els dissabtes al matí. Amb aquesta campanya el regidor delegat d’Educació pretén “reforçar el paper de les escoles com a punt de trobada i vertebració dels barris”. Els horaris d’obertura d’aquests patis serà de 17.00 a 19.00 hores els divendres a la vesprada i de 10.30 a 13.30 hores els dissabtes al matí.

La iniciativa, que està arreplegada dins del Pacte del Grau signat a principi de legislatura, comptarà amb els següents col·legis: Castàlia (Nord), Lluís Revest (Nord-est), Censal (Sud-est), Ripollés (Sud-Oest), Manel Garcia Grau (Oest), Herrero (Centre) i Elcano (Grau), encara que en futurs cursos poden anar variant i fins i tot ampliant-se.

Els patis de les escoles tenen molta activitat una vegada acaba la jornada lectiva però majoritàriament en activitats esportives que organitza el Patronat d’Esports. Per aquesta raó, la regidoria d’Educació s’ha coordinat amb aquest organisme per a dissenyar una política d’aprofitament que també incloga activitats d’un altre tipus. Per a aconseguir l’objectiu es comptarà amb la figura d’un dinamitzador, qui haurà de tenir una titulació mínima en activitats físiques i animació esportiva (Tafad) o animació sociocultural (Tasoc). Així, aquest especialista coordinarà i dinamitzarà els recintes amb propostes inclusives i educatives.

Sobre aquest tema, el regidor ha destacat que “es tracta de que els xiquets i xiquetes disposen d’un espai d’oci on ocupar el seu temps lliure, ja que existeix una necessitat palesa d’espais d’esplai i les escoles tenen unes instal·lacions que fóra de l’horari escolar poden satisfer les necessitats del veïnat”.
Cal destacar, a més, que per a dissenyar les activitats en cada centre hi haurà un treball previ al costat de l’equip directiu i les associacions de mares i pares d’alumnes (AMPA). La prova pilot durarà de setembre a juny i, en vistes del seu resultat, es decidiran els canvis oportuns, encara que es tracta d’un projecte que naix amb vocació de continuïtat.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.