Castelló preveu impulsar en 2017 un programa de baptisme del mar entre escolars

160816 reunión Presidente Club Náutico (2)
image-415759
L’alcaldessa Amparo Marco rep al nou president del Club Nàutic, que aposta per iniciar una etapa més oberta a nivell social

El Govern municipal de Castelló vol aprofitar el potencial marítim de la ciutat per a promocionar l’esport, fomentar la seua pràctica entre els escolars i convertir-ho en un eix més de dinamització turística. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha traslladat la voluntat d’impulsar un programa de baptisme del mar per a acostar els esports nàutics als escolars de Castelló “de la mateixa manera que en altres províncies es promocionen esports vinculats a la neu i que permeten gaudir de la muntanya”.

Marco ha plantejat aquesta iniciativa al Real Club Nàutic de Castelló en una reunió celebrada aquesta setmana per a rebre al nou president de l’entitat, Manuel Vidal, que ha estat acompanyat per José Miguel Inglés, gerent del Club. L’alcaldessa ha apuntat que “el mar ens ofereix una infinitat de possibilitats i hem de potenciar-les”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha demanat la col·laboració al Club Nàutic per a engegar, en 2017, el programa de baptisme del mar entre els escolars de Primària. Es tractaria, per a aquest primer any, d’una jornada escolar en la qual els col·legis de la ciutat pogueren participar en activitats de vela i piragüisme. “L’objectiu és que a través dels esports nàutics s’acosten al mar, coneguen el seu potencial, i aprenguen a respectar-ho. El baptisme del mar pretén transmetre’ls, des de xicotets, passió per tot el que envolta al mar: esport, salut, turisme i dinamització econòmica”.

 

Aquest programa se sumarà a l’engegada aquest estiu de l’Escola Municipal de Piragüisme i Vetla Lleugera fruit de la col·laboració entre el Patronat d’Esports de l’Ajuntament de Castelló i el Real Club Nàutic de Castelló. Durant els mesos de juliol i agost, els xiquets i xiquetes de Castelló han pogut gaudir de cursos d’iniciació a aquests dos esports nàutics.

 

En la reunió mantinguda amb l’alcaldessa de Castelló, el president i gerent del Real Club Nàutic han traslladat la voluntat d’obrir una nova etapa en el Club, més oberta des del punt de vista social i confien que també hi haja una major fluïdesa a nivell institucional amb l’Ajuntament.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.