Ciutadans insta al tripartit a publicar en la web informació trimestral de gastos de totes les empreses municipals

València Noticies | Redacció.- El regidor de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Narciso Estellés, ha presentat una moció a la comissió de Participació Ciutadana i Transparència en què insta al tripartit a “mostrar dades que ara estan ocultes”. En concret, sol·licita que en l’informe trimestral d’execució i seguiment del pressupost municipal de l’Ajuntament s’incloga les dades relatives a tots els organismes autònoms dependents i de qualsevol empresa de titularitat municipal. La proposta de Ciutadans contempla que estes dades estiguen oberts a tots els ciutadans en la web del consistori.

Narciso Estellés.
image-392358

El regidor de C’s ha explicat: “Treballem per buscar la màxima transparència en la gestió municipal i, per tant, els ciutadans han de tindre la possibilitat de conéixer com evoluciona el pressupost i la seua execució de manera comprensible i amb un sol click. Els 840 milions d’euros que maneja l’Ajuntament han de ser transparents de manera que tots sapiem quan i on es gasta cada euro”.

Durant la mateixa comissió, que se celebra aquest dijous, Narciso Estellés preguntarà a Jordi Peris sobre l’acumulació de contractes sense fiscalitzar en la seua pròpia àrea així com respecte a la contractació de servicis de la Dula (empresa contractada per als processos de participació) i sobre l’ús acumulat de cotxes oficials. “Continuarem obrint finestres i a treballant molt per a acabar amb l’opacitat actual de l’Ajuntament de València”, el dit Narciso Estellés.

Per a finalitzar, l’edil de C’s ha dit: “La nova política es fa d’una altra manera. En compte d’ocultar els gastos que decidixen els polítics s’han de publicar els gastos en la web. La nova política és la que abandera la transparència per a evitar la corrupció i no incomplix els procediments legals establits per a les contractacions públiques. La vella política és la que fa contínues fotos per a la galeria i el que proposem en Ciutadans és aplicar la gestió ja que en l’Ajuntament de València no hi ha”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.