Ciutadans vota en contra dels pressupostos de la JCF de 2018 per “incoherents i irreals”

amparo-pico-actos-festivos-e1495441464709La regidora Amparo Picó aconseguix que la pàgina web de l’organisme faller incloga els contractes menors i es complisca la Llei de Transparència

València, dijous 2 de novembre de 2017. Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València ha votat en contra dels pressupostos de Junta Central Fallera (JCF) per considerar-los “incoherents i irreals i per no apreciar-se una relació lògica entre el gasto real de 2017 i allò que s’ha fixat en els pressupostos de 2018. És totalment incoherent habilitar una partida pressupostària per a després incrementar el gasto i, a l’hora de redactar els pressupostos següents, posar la mateixa quantitat inicial”, ha explicat la regidora de Cs Amparo Picó.

L’edil de Cs i consellera de JCF en el consell ha criticat el president de l’organisme, Pere Fuset, per no augmentar la subvenció a les agrupacions falleres, per difondre insuficientment la promoció de la Unesco i per fixar la mateixa quantitat de diners per al 2018 en concepte de publicitat quan, enguany, ha augmentat la partida en un 597%.

La regidora Picó ha proposat en el consell que s’avance el pagament de la subvenció a les agrupacions. “Els diners ho tenen disposat en els pressupostos de la Junta Central Fallera des del principi perquè és com si fóra una subvenció nominativa. Les agrupacions ho demanen al novembre i ho reben al desembre. Segons la nostra opinió han de cobrar-ho en el primer trimestre”.

En este sentit, l’edil ha remarcat que “seguix sense augmentar-se la subvenció al 8% com es va comprometre Compromís amb la Interagrupació de Falles encara que ara Fuset ho nega. Que no enganyen a ningú perquè sí que pot augmentar-se la subvenció. El reglament marca que el mínim de la subvenció és el 4% del pressupost i només s’han augmentat les ajudes en 2.000 euros”.

Respecte a la partida destinada a la promoció Unesco, l’edil Picó ha lamentat que “d’una partida de 15.000 euros encara falten per gastar 3.700 euros. Em pareix il·lògic que un fet tan rellevant per a València i per a les Falles, com ha sigut el reconeixement de les nostres Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, no s’haja invertit tota la partida abans de març per a aconseguir la màxima difusió i promoció sobre esta declaració”.

Finalment, la regidora Picó ha mostrat la seua satisfacció que, finalment, la JCF complisca amb la Llei de Transparència, perquè al cap de quasi dos anys de sol·licitar-ho Ciutadans, s’han inclòs els contractes menors en la pàgina web. “Ara sí la JCF és transparent per als fallers i per a tots els ciutadans”, ha conclòs l’edil.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.