Climent considera “urgent” la transició a un nou model energètic sostenible per a afrontar amb èxit el repte del canvi climàtic

– El conseller destaca que el canvi climàtic i les polítiques sobre energia estan unides de forma inevitable, ja que dos terços de les emissions provenen de l’energia

– El titular d’Economia Sostenible es mostra convençut que la lluita contra el canvi climàtic ha de vindre des del compromís i la cooperació de tota la societat

(07/11/2015) El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assegurat hui en la clausura de la Jornada “El Mediterrani enfront el Canvi Climàtic” que “és urgent una transició a un nou model energètic per a poder superar amb èxit el repte del canvi climàtic i per això des d’aquest Govern ja estem treballant en un nou model; sostenible, basat en l’estalvi, l’eficiència energètica i les energies renovables”.

La jornada també ha comptat amb la participació de la directora general d’Energia, Júlia Company, que ha participat en una taula redona sobre els impactes socioeconòmics del Canvi Climàtic, en la qual s’ha analitzat l’oportunitat que suposa el canvi de model energètic.

En la seua intervención el conseller ha explicat que “volem recuperar el concepte i el sentit de la paraula sostenible perquè s’ho creguem i la nostra intenció és aplicar polítiques econòmiques que tinguen com a referència la sostenibilitat entesa com un arbre amb diferents branques: la de la productivitat, la del benefici i la del respecte mediambiental”.

Climent ha destacat que “portem anys parlant del canvi climàtic, dels seus efectes, de les seues possibles solucions i de les mesures necessàries per a frenar-ho i hui estem en un moment on les dades i els fets ja no permeten negar, ni mentir, ni agranar el problema sota la catifa”.

El conseller està convençut que “la lluita contra el canvi climàtic ha de vindre des del compromís i la col·laboració de tota la societat, encara que les administracions públiques tenen una responsabilitat molt major perquè de les polítiques que impulsem determinaran en gran mesura el nostre èxit o fracàs”.

“Estem segurs que amb la cooperació de tots és possible mitigar-ho i reduir els seus efectes però és primordial actuar ja, sinó serà massa tard, i per això l’elaboració d’una estratègia real i eficaç contra el canvi climàtic, que constitueix una prioritat en l’agenda del nou Consell”, ha assenyalat.

Cal destacar que aquesta mateixa setmana s’ha constituït una Comissió de Coordinació de Polítiques de Canvi Climàtic en què participen un total de set conselleries i una agència autonòmica. Aquesta Comissió va a revisar l’Estratègia Valenciana 2013-2020. Una estratègia en la qual l’horitzó vaja més enllà dels objectius de 2020, concretament fins a 2030, i amb una aproximació als escenaris de 2050.

Per al conseller “el canvi climàtic i les polítiques sobre energia estan unides de forma inevitable, ja que dos terços de les emissions provenen de l’energia que utilitzem i en aquesta cerca de solucions sens dubte el model energètic és una peça clau”.

La nova estratègia, segons el conseller “ha de destacar per força la importància de l’energia en el conjunt d’emissions de gasos d’efecte hivernacle a la Comunitat Valenciana i ha de sorgir de la transversalitat i de la participació social, després d’escoltar als diferents sectors i agents socials”.

Per a finalitzar, el conseller ha posat l’accent en que “el futur del planeta depèn de nosaltres, està a les nostres mans i la nostra responsabilitat moral és preservar-lo per a assegurar als nostres descendents que la Terra continuarà sent un paradís on es puga ser feliç”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.