Climent destaca que ‘el cooperativisme ha demostrat ser un model d’èxit aplicable a tots els sectors de la nostra economia’

181213_visita_cooperatives_1

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que “el cooperativisme ha demostrat ser un model d’èxit, aplicable a tots els sectors de la nostra economia, capaç de ser molt competitiu i innovador i d’expandir la seua activitat a nivell internacional”

Rafa Climent, acompanyat pel president de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana ha visitat les cooperatives Grup Vento, Coinfer i Cosotrans. Aquesta és la sisena jornada que el conseller dedica a visitar cooperatives en companyia de la Confederació de Cooperatives, des que s’iniciara el cicle a la fi de 2015.

Les visites programades inclouen cooperatives de diferents sectors econòmics, amb l’objectiu de conèixer de primera mà el cooperativisme valencià i la seua diversitat quant a grandària, sectors econòmics i territori.

El conseller ha defensat el cooperativisme com “el model que millor representa l’objectiu del desenvolupament sostenible, perquè combina l’eficiència empresarial amb els valors de solidaritat, responsabilitat i cohesió social”.

Visita a tres cooperatives<7b>

Climent ha visitat tres cooperatives de diferents sectors econòmics. La primera visita ha sigut al Grup Vento Cooperativa, ubicada al polígon industrial Font del Gerro de Paterna, que porta 40 anys desenvolupant tecnologies netes, a través de la fabricació de maquinària per al sector agroalimentari, químic i farmacèutic. Ofereix al mercat projectes industrials amb un alt component en R + D + I, el que el converteix en un dels referents del sector.

Posteriorment, Rafa Climent ha visitat Coinfer, una cooperativa de ferreteria, de minoristes i majoristes de proximitat, de bricolatge i de subministrament industrial, que va néixer el 1966.

Actualment, gràcies a l’associació de les empreses del grup Coinfer, els professionals accedeixen a les millors condicions de compra del sector i a serveis logístics avançats que de forma individual serien difícils d’assolir.

A més, els professionals de la ferreteria, estant associat a la cooperativa, gaudeix d’una cobertura en tots els departaments que li permet aconseguir que el seu negoci siga més rendible i competitiu.

L’última visita del conseller ha sigut a la Cooperativa Sindical Olivense de Transports (Cosotrans). Aquesta cooperativa va néixer a Oliva el 1970, compta amb 120 socis, i es dedica al transport nacional i internacional per carretera. El seu servei és molt divers, ja que disposa de vehicles frigorífics, porta cotxes, formigoneres, porta contenidors, recollida de fruita al camp o repartiment de materials de construcció, entre d’altres.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.