Climent: ‘El model cooperatiu és una fórmula ideal per emprendre perquè permet aplicar els coneixements en un entorn de treball en equip’

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha ressaltat que “el model cooperatiu és una fórmula ideal per emprendre perquè permet portar a la pràctica els coneixements en un entorn de treball en equip”, i per això, ha manifestat que “s’haurien d’incentivar fórmules cooperatives entre les persones emprenedores que els permeten complir objectius comuns i compartir recursos, i no centrar-se únicament en l’autoocupació individual”.
181214_ecoop_1

Rafa Climent ha clausurat la jornada sobre el projecte Ecoope (Entrepreneurial Cooperative Experience), organitzada per la Càtedra d’Economia Valenciana de la Universitat Politècnica de València i el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE).

El projecte Ecoope és un projecte cofinançat per la Unió Europea que busca promoure el model cooperatiu dins dels sistemes educatius, així com l’emprenedoria dins del sector de l’economia social i cooperativa, per així millorar l’ocupabilitat de la joventut europea i la creació de noves oportunitats.

El conseller ha destacat el projecte Ecoope perquè uneix tres conceptes com l’educació, l’emprenedoria i el model d’empresa cooperativa, que combina eficiència empresarial, amb valors de responsabilitat i cohesió social.

En aquest sentit, Rafa Climent ha recordat que el Pla Estratègic de l’Emprenedoria elaborat per la Conselleria d’Economia Sostenible posa un dels seus focus en el sistema educatiu, per aprofitar el potent sistema d’universitats públiques valencianes, mitjançant actuacions de foment de l’emprenedoria en l’àmbit universitari com el Campus de l’Emprenedor Innovador, i proposant que s’estenga aquesta cultura emprenedora a totes les etapes del sistema educatiu.

Un altre dels focus del Pla Estratègic és l’emprenedoria social, “perquè les empreses d’economia social permeten un veritable desenvolupament sostenible i tenen una gran importància dins el teixit productiu valencià”, amb un volum de 13.000 milions d’euros, un 12,4% del PIB valencià, més de 172.000 llocs de treball directes i prop de 60.000 llocs de treball indirectes.

Per aquest motiu, el conseller ha declarat que “cal reforçar l’emprenedoria social, explorant mecanismes de finançament més acords a la realitat de l’emprenedor social”

Rafa Climent ha recordat que en aquests quatre anys de legislatura, s’ha duplicat la dotació pressupostària per a les empreses d’economia social i s’ha col·laborat amb el sector cooperatiu en l’elaboració del I Pla de Suport i Foment del Cooperativisme de la Comunitat Valenciana, denominat ‘Fent Cooperatives’.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.