Climent: ‘La cooperació empresarial estratègica amb els nostres territoris veïns ens enforteix i ens fa guanyar presència en el mercat’

El conseller d´Economia, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat hui dijous que “el foment de la cooperació empresarial estratègica i territorial, dins del nostre propi territori i amb els nostres territoris veïns i especialment amb Catalunya i les regions europees mediterrànies, ens enforteix”.

El conseller s’ha expressat en aquests termes en la inauguració de la primera trobada Primer Encontre de la Xarxa Empresarial de l´Euroregió de l´Arc Mediterrani. La jornada, en la qual participen entre altres institucions l´Institut Ignasi Vilallonga o el Cercle d´Economia de la Safor, pretén ser un fòrum d’opinió entre empresaris valencians i catalans on es donaran a conèixer experiències, estratègies i iniciatives des d’ambdues comunitats per a donar impuls i posar en valor el denominat “Corredor Mediterrani” en matèria empresarial.

La trobada té a més com a objectiu discutir sobre estratègies de cooperació o d’assumptes clau com la innovació o la internacionalització en les empreses de la Comunitat i de Catalunya.

En la seua intervenció ha destacat l´estreta relació del nostre territori amb Catalunya, en materia comercial i empresarial. Cal destacar que el 22% de la producció valenciana es dirigeix al mercat català, d’on prové tambié un terç de les nostres compres exteriors.

Per a Climent “és fonamental reprendre una senda de col·laboració i de camí en comú, perquè la col·laboració, la cooperació i el treball en xarxa, i ens fan guanyar dimensió, capacitats i presència en el mercat”.

En la seua intervenció, el conseller ha analitzat l’actual situació econòmica de la Comunitat i ha reiterat “la necessitat de reorientar la actual política econòmica perquè malgrat les bones dades macroeconòmiques, el creixement econòmic s´està distribuint de forma injusta i desigual”.

En aquest sentit, ha explicat que tots els indicadors de conjuntura econòmica com ara el d’exportacions, Índex de Producció Industrial, Índex de Comerç al detall, Índex de Clima Industrial i de Confiança dels Consumidors, etc, estan evolucionant positivament, el que demostra que la recuperació econòmica s’està consolidant i enfortint.

No obstant açò, el conseller ha posat l´accent que la bona situació macroeconòmica no es tradueix en una millora generalitzada de la situació econòmica de les famílies valencianes “i bona part de les llars valencianes segueixen tenint tots els seus membres en atur i gran part dels aturats no perceben cap tipus d’ajudes” ha explicat.

Davant açò Climent ha subrratllat l´aposta clara del nou Consell pel suport als autònoms, microempreses i PIMES, la reindustrialització dels nostres sectors tradicionals i per l’impuls dels sectors i activitats emergents; per una indústria competitiva, creixentment ecològica i internacionalitzada, per l’eficiència energètica i les energies renovable i per un model de comerç equilibrat que done suport al comerç de proximitat i revitalitze el centre de les ciutats.

Climent ha reconegut les dificultats que existent per “l’insuficient finançament que pateix el nostre territori i la desaparició del sistema financer valencià que fa fonamental la conversió de l’IVF en el banc públic valencià resulta fonamental si volem seguir ajudant a les nostres empreses i famílies més vulnerables”.

“Malgrat açò comptem amb un teixit empresarial d’autònoms, microempreses i PIMES, flexible, versàtil i amb un desenvolupat esperit emprenedor, uns treballadors i treballadores i joves cada vegada més preparats i un Sistema Valencià de I+D+i, que anem a reforçar des del Consell, ha assegurat .

Finalment, el conseller ha animat a invertir en el nostre territori, “incorporant treballadors i treballadores qualificats, impulsant la productivitat en les seues organitzacions, eixint a l’exterior, innovant, emprenent i col·laborant”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.