Climent visita Ontinyent per conèixer la realitat econòmica i productiva de la ciutat i comarca

26-10-13_Ontinet
image-246807

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha visitat hui algunes empreses i associacions d’Ontinyent aprofitant que tenia un encontre amb Coeval al migdia per escoltar les necessitats de la patronal.

Climent ha mantingut diverses trobades amb associacions, emprenedors i empreses amb la finalitat de conèixer la realitat d’Ontinyent i de la comarca de la Vall d’Albaida i d’interessar-se per la seua manera de treballar i pel seu desenvolupament econòmic.

“Estem visitant hui Ontinyent perquè vam adquirir un compromís amb COEVAL, un encontre que hem tingut aquest migdia i que de pas hem aprofitat per a conèixer quina és la seua realitat econòmica i el seu teixit productiu”.
Climent ha assenyalat que algunes de les empreses que conformen el teixit empresarial d’Ontinyent i de la comarca “són models d’empresa que estan dins del nostre model econòmic perquè nosaltres com a govern perseguim un nou model que es sustenta en cinc potes: la energia, un tema fonamental al que ja estem treballant amb el Pla Energètic Valencià o la reindustrialització on cal destacar que la Conselleria implementará un Pla de Reindustrialització en les comarques de l’Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida de 5 milions d’euros.

Els altres pilars fonamentals són la internacionalització “on hem de ser singulars per millorar la nostra productivitat i i exportar-la i poder competir en aquest món global; la investigació i la innovació amb la optimització dels recursos que tenim i en aquest sentit ja està engegat el Consell Valencià de la Innovació i a més des de la Conselleria anem a coordinar tots estos agents per millorar la innovació al nostre teixit empresarial i la quinta pota són els valors ja que tots els projectes que s’engegen han de ser sostenibles en quant a guanys económics, inserció social i respecte mediambiental”.

“També anem a treballar des de la Conselleria els Plans Territorials Estratègics per la Ocupació ver vore les necessitats reials de cada territori i plasmar-ho en un document amb l’ajuda de tots els agents implicats fent una política de baix cap a dalt, perquè són els que estan baix el que millor coneixen la realitat del seus territoris”, ha afegit al respecte.

En primer lloc, el conseller ha compartit una reunió de treball amb membres de l’Associació d’Emprenedors Rurals on ha tingut la oportunitat de parlar en els emprenedors rurals i s’ha compromés a coordinar-se en ells en matèria d’empreniment amb la creació d’un catàleg d’entitats i serveis dirigits per als emprenedors “perquè sàpien i coneguen els serveis al que poden optar.”

En aquest sentit, ha oferit la total col.laboració de la Conselleria i els ha emplaçat a tractar aquestes qüestions directament en un proper encontre amb el director general d’Economia, Empreniment i Cooperativisme. Francisco Álvarez.
A continuació, el conseller s’ha traslladat fins la seu de l’empresa Ontinet S.L., una empresa tecnològica dedicada a la distribució majorista de productes informàtics d’excel·lència i distribuidora en exclusiva per a Espanya de Eset NOD32 Antivirus i Outpost Firewal. A més, cal destacar que aquesta firma puntera ha engegat una editorial (ediciones Babylon.es) i també desenvolupa accions, actuacions i cursos relacionats amb la robòtica educativa, la creació de videojocs i la il.lustració digital.

“És una empresa que té uns valors molt ètics com la conciliació familiar ja que dispon d’una ludoteca amb monitors per als fills dels treballadors i a més cuida molt bé dels seus empleats vetlant pel seu benestar laboral i oferint alternatives per a facilitar la conciliació familiar”.

Posteriorment, Rafa Climent s’ha reunit en l’Ajuntament amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, “per abordar el repte de reactivació del Consorci de les Comarques Centrals i treballar conjuntament cap a una major cooperació “.
En aquesta reunió, el conseller ha manifestat que des de la Conselleria d’Economia Sostenible “tenim el repte i la il.lusió de engegar i fer funcionar les comarques centrals i el consorci i per aixó hem arribat al acord que que anem a ser interlocutors per poder tirar avant altra vegada el Consorci i esperem ficar-ho en marxa el més aviat possible i tirar endavant projectes que reactiven la economia de les nostres comarques”.

També li ha traslladat a l’alcalde la importància de treballar conjuntament i ha oferit a la Conselleria com aliada “per a fer realitat molts del reptes que van quedar pendents en els darrers anys”.

Posteriorment ha recorregut les instal.lacions de Textils Mora, una marca pròpia present en més de 60 països. Una gran empresa productora, totalment integrada i flexible que té més de 2.000 referències en un extens catàleg que s’adapta a tots els gustos i necessitats i que compta amb una experiència de més de 60 anys en el sector.

Per al conseller per a empreses d’un sector tradicional com és el tèxtil és fonamental apostar per la innovació i les noves tecnologies a més d’invertir en els seus treballadors per a donar-li un valor afegit als seus productes. També ha volgut destacar el seu gran carácter social i ha mencionat que és tracta de les poques empreses del tèxtil de la nostra Comunitat que s’han convertit en S.A.L.( amb 133 socis).

Ja per la vesprada ha mantingut un encontre col·loqui amb les empreses associades en Coeval on li han traslladat les necessitats de diferents sectors productius industrials i comercials per poder treballar conjuntament des de la Conselleria i Coeval.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.