Comença la temporada del 30 Aniversari del Palau de la Música amb l’Orquestra de València i l’òpera ‘Goyescas’

El Péndulo | Redacció.- Demà divendres ( a les 19:30 hores)comença la temporada d’abonament del 30 aniversari del Palau de la Música amb l’Orquestra de València, que interpretarà “Goyescas” d’Enrique Granados. Es tracta d’una òpera en versió concert, però amb molts elements escènics i de ball, que inaugura el cicle “Música i Escena”. També es podrà escoltar la Simfonia núm. 2 de Manuel Palau. A més, l’Orquestra de València serà imatge del 30 aniversari, amb el llançament d’una flashmob protagonitzada pels músics en 30 llocs de la ciutat

La presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, s’ha mostrat “molt il·lusionada amb esta temporada tan especial, carregada de qualitat i de propostes noves”. En este sentit ha afegit que “l’hem iniciada per primera vegada en l’abonament del Palau, reunint música i escena, començant un nou cicle que agradarà moltíssim als melòmans i també al nou públic. Com sabeu esta temporada obrim les nostres portes perquè volem que el Palau de la Música siga la casa de totes i tots”. Tot arredonit “amb una simfonia del nostre gran compositor Manuel Palau, a qui volem recordar quan es va a complir el 50 aniversari de la seua mort”.

la-formacion-sinfonica-sera-imagen-del-30-aniversario-con-el-lanzamiento-de-un-flashmob-protagonizado-por-los-musicos-en-30-lugares-de-la-ciudad
image-428004

El programa de demà divendres serà dirigit per Cristóbal Soler, i comptarà també amb la coodirecció escènica de Jaime Pujol i Sergio Villanueva, així com les veus de la Coral Catedralícia de València, la soprano Lorena Valero, la mezzosoprano Cristina Faus, el tenor Alejandro Roy i el baríton Carlos Daza.

Es tracta d’una representació on la llum canvia de la lluminositat alegre i festiva de l’inici, a la certa foscor de l’última escena, i que recorda els quadres de Goya, de les seues etapes goyesques i de la sèrie negra. A més, els assistents es trobaran amb elements de vestuari de l’època, d’actitut escènica dels cantants i amb balls molt col·lorits, que protagonitzaran dos ballarins clàssics en el cèlebre intermezzo de l’obra.

Per la seua banda, la Simfonia núm. 2 de Manuel Palau és de 1944 i va veure la llum eixe mateix any al Teatre Romea de Múrcia amb el mateix Palau en el podi. Porta l’apel·latiu de “Murciana” i empra temes de la regió. Va portar al seu dia el Premi de l’Acadèmia Alfons X el Savi de Múrcia.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.