València Noticies | Redacció.- La regidora d’Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, ha acudit hui a l’inici del curs de Costura Bàsica, un dels 14 tallers que persegueixen la formació d’aspectes bàsics (com mantindre una alimentació sana o el mateix taller de nocions bàsiques de costura) fins a aspectes més tècnics, (com els cursos d’informàtica o els sociosanitaris), donada la varietat de persones a les que es dirigeixen els tallers.
Els tallers de competències bàsiques pretenen millorar les aptituds personals en activitats de la vida quotidiana i van dirigits a persones en situació de vulnerabilitat (persones que habiten en vivenda precària i altres persones en situació d’exclusió social i econòmica). “L’objectiu és fer avançar a estes persones en autonomia i independència, ajudar-les en aspectes de sociabilitat i motivar-les per a aprendre coses noves”, ha indicat Lozano en l’inici del curs de Costura Bàsica este matí.
Estos tallers tenen assignada una quantitat econòmica que s’aporta als alumnes si mantenen una regularitat en la seua assistència. L’objectiu és incentivar a estes persones a formar-se en aspectes culturals bàsics. Si compleixen el programa de formació amb èxit l’alumne rebrà una beca econòmica que variarà depenent del taller.
La regidoria d’Inserció Sociolaboral inverteix un total de 31.520 euros en beques per als alumnes. “Açò representa un 28% dels recursos que en total invertim en el programa RESSÒ, de recent creació, que està centrat en millorar la inserció sociolaboral de les persones en situació de vulnerabilitat de València”, ha dit Lozano.
Lozano explica que RESSÓ “té per objectiu garantir a tota la ciutadania els drets socials en aspectes com l’ocupació, l’habitatge, l’educació, la sanitat i la participació social”.
Quant als tallers de caràcter tècnic, en este segon grup de tallers estan els cursos de capacitació en aspectes de llanterneria, tècniques culinàries, atenció sociosanitària a persones depenents, obtenció del carnet de conduir o curs de carretiller i grua pont.
Estos tallers persegueixen la formació teòrica i la pràctica professional per facilitar l’accés al mercat de treball posteriorment. Els catorze tallers comencen esta setmana i acabaran en el mes de desembre.
“Les administracions públiques no poden quedar indiferents a les situacions d’exclusió, per la qual cosa des de l’Ajuntament de València i la regidoria d’Inserció Socio-Laboral ens comprometem a garantir l’última malla de protecció per a les persones que no troben alternatives d’eixida amb polítiques públiques integrals de protecció, i una atenció sistemàtica i planificada”, ha dit Lozano.