Compromís celebra l’aprovació per unanimitat del Ple de Benicarló de la moció que reclama rodalies al Maestrat

Compromís celebra l’aprovació per unanimitat del Ple de Benicarló de la moció que reclama rodalies al Maestrat

El passat cap de setmana els estudiants van haver de patir les incomoditats d’un servei escàs i que ha arribat a nivells tercermundistes

 

La moció presentada per Compromís al Senat l’anterior legislatura que reclama la creació d’un nucli de rodalies a Castelló –el que faria possible que arribaren fins Tortosa els trens de rodalia però que encara no ha pogut debatir-se per la paràlisi induïda per l’actual Govern en funcions-, ha estat aprovada pel Ple ordinari de Benicarló. La moció presentada per Compromís, fruit de reunions amb responsables d’Adif i Renfe i que preten es debata properament, passa per incloure en la Declaració de Servei Públic, que va a renovar-se en breu, la creació del nucli de rodalies de Castelló, amb una longitud mínima de 70 quilòmetres fins a Vinaròs i amb extensió fins a Tortosa (Tarragona) i garantir unes freqüències mínimes diàries que cobrisquen les necessitats existents (cada dues hores en cada sentit, per exemple), a més de la realització d’una campanya de promoció del nou servei i implantació de bons multiviatges per poder-se beneficiar de descomptes pel seu ús.

 

Si el Govern i l’operadora escolten la petició que estan fent ajuntaments com Benicarló, Alcalà de Xivert, Vila-real o Castelló haurem fet un gran pas endavant i que, imatges com les viscudes el passat cap de setmana amb convois d’estudiants que semblaven sardines, no les tornem a veure, ja que podrien viatjar amb millors horaris o fins i tot plantejar-se residir als seus pobles d’origen mentre estudien“, ha assenyalat el senador per Castelló, Jordi Navarrete.

 

La present legislatura pot suposar l’inici del debat en les respectives comissions tant a Congrés com al Senat “on Compromís treballa de forma coordinada en aconseguir aquesta fita, per això celebrem que formacions tan diferents com PP, PSOE, Compromís-Esquerra o Ciutadans hagen coincidit en allò essencial, com és la qualitat de vida de les persones i els beneficis socials d’unes bones comunicacions“, ha conclòs Navarrete.

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.