Compromís demana al Govern més recursos i funcionaris de presons per abordar la càrrega de treball i les agressions

20032018 navarrete montoro pgeLa coalició vigilarà que la proposta de PGE per 2018 incloga una millora notable de personal i mitjans davant la perillositat constatable a les presons valencianes

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha anunciat que la coalició vigilarà que els pròxims comptes de l’Estat per 2018, que van a començar la seua tramitació després del Consell de Ministres d’aquesta mateixa setmana, prevegen un augment de funcionaris i millores en les presons del nostre país. La coalició es va reunir recentment amb representants del sector i va comprovar com les institucions penitenciàries de l’Estat no estan preparades per a l’actual volum de presos per la manca de personal, la càrrega de treball, la saturació en les mateixes i la conflictivitat existent.

Segons Navarrete, els fets d’aquest cap de setmana al centre penitenciari d’Albocàsser, protagonitzat per un intern de primer grau, en el mòdul d’aïllament que va agredir dos funcionaris de presons que van rebre diversos cops i contusions no fan més que constatar les denúncies recentment rebudes pels representants sindicals “en una presó relativament nova i que té mesures de seguretat que superen a la que es troben moltes de les presons valencianes, que han quedat obsoletes i amb alarmants nivells de presos perillosos, pel que ens temem que qualsevol dia es produisca un lamentable succés”.

La coalició va presentar desenes de preguntes i petició d’informes sobre la qüestió i va plantejar la necessitat d’abordar la situació de la normativa penitenciària, que data del 1978 generada en altres contextos molt diferents als actuals, l’envelliment del personal, la seua càrrega de treball fruit de les amortitzacions de places o el fet que hi haja per tot l’Estat recintes tancats o a mig gas, pel que és necessari garantir la seguretat dels treballadors, millors condicions, la modernització de les presons, l’obertura de Set Aigües per reduir reclusos a Picassent i millores sanitàries entre d’altres.

Compromís ha instat a la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries i al Ministeri a corregir amb celeritat aquesta situació a les presons valencianes i de l’Estat en els Pressupostos de 2018 i ha anunciat esmenes per tal de garantir-ho.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.