Compromís demana al Ple del Senat desautoritzar Rafael Catalá per banalitzar la importància del Corredor

07022017 MULET CORREDOR
image-447769
Mulet va repassar davant el ministre de Foment el despropòsit del Govern del PP en matèria ferroviària i qüestiona “els terminis i quanties, per no ser creïbles

 

El senador territorial designat per les Corts Valencianes, Carles Mulet, ha exigit la desautorització del Govern davant les afirmacions de l’exministre de Foment i actual ministre de Justícia, Rafael Catalá, en què considerava “exagerada” la importància del Corredor Mediterrani, actuació que va equiparar a “una espècie d’entelèquia“, pel simple fet que és un percentatge d’entre el 3 i el 5% de les mercaderies el que s’exporta per via fèrria. Mulet ha demanat en la seua intervenció una “desautorització” de les greus paraules de Catalá, cosa que ha ignorat en la seua resposta el titular de Foment.

Segons Mulet “el ministre hauria de ser una mica més prudent i conèixer la importància d’aquest corredor per a les exportacions i per al dinamisme de les regions mediterrànies per les quals hauria ja d’estar discorrent, el que comportaria innombrables avanços“.

Compromís li ha recordat al ministre que les comunitats autònomes del Corredor Mediterrani reben el 50% dels turistes estrangers que arriben cada any a Espanya, amb Catalunya al capdavant (24,7%), seguida d’Andalusia (13,5%) i València (11,5%) segons l’INE – Enquesta de moviments turístics en fronteres (Frontur). Aquestes CCAA concentren el 50% de la població espanyola, el 45% del PIB del país, el 47% del teixit productiu, el 46% de l’ocupació, el 51% de l’exportació de béns, el 63% del tràfic de mercaderies portuàries i ocupen el setèlloc d’importància per PIB a la UE. El Corredor mediterrani suposarà una reducció de 900.000 tones d’emissions de CO2 a l’any, el que equival a la contaminació que generen 130.000 cotxes donant la volta al món. “Per tant no és cap exageració ni cap entelèquia. Si els seus coreligionaris del PP valencià no ho saben, vage-se’n a Europa a preguntar si aquest corredor europeu és una exageració, ja que estan a dia de hui les seues autoritats sorpreses pel poc rigor i impuls amb el que tramiten aquesta infraestructura“, ha afegit.

El senador ha enumerat al ministre de Foment, Iñigo de la Serna, els despropòsits de Foment amb el soterrament de les vies a la ciutat de València; el túnel passant i el parc central, “burlant-se de la tercera ciutat de l’Estat i de tot el País Valencià“, que compta amb trens precaris, un AVE a baixa velocitat per a Castelló, vies saturades i nyaps com el del tercer fil per una via que no dóna per a més.

Mulet ha recordat al ministre com en els documents del Corredor Mediterrani enviat a la UE, condemnen València a convertir-se en el futur semàfor ferroviari d’Europa en no preveure les inversions necessàries en aquest node o com segueixen sense aplicar el Pla de reordenació de la xarxa ferroviària de València, signada entre Govern i Ajuntament en 2003 entre els aleshores responsables del ministre Francisco Álvarez Cascos, l’alcaldessa, Rita Barberà i el president de la Generalitat, José Luis Olivas que preveia invertir 800 milions o les demandes de Rodalies fins a Vinaròs i Tortosa, tren de la Costa, Moixent-Font de la Figuera.

Malgrat l’anunci del ministre d’inversions en la nostra autonomia en matèria ferroviària per valor de 775 milions d’euros en 2017, lamentem dir-li una vegada més que una cosa són els anuncis que llança el PP i després la inversió real. Malgrat que ens agrada la música que escoltem les mancances són tantes que no ens les creiem i 400 milions per al Corredor Mediterrani és una quantitat ínfima si ho comparem amb les milionàries inversions en AVE per connectar capitals. Tampoc ens creiem que en 2018 acaben les obres de connexió -entenem que amb un tercer fil- de Castelló amb Tarragona. No és aquest el Corredor que volem ni ens mereixem, ja que serà contraproduent, saturarà la xarxa i hipotecarà un cop més el nostre futur com a poble. A més els terminis no són creïbles, no encerten ni una vegada i les quanties reals són molt menors “, ha afegit.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.