Compromís denuncia el comportament antivalencià del PP a boicotejar les infraestructures que necessita València i el corredor

img_9900
image-424375
La coalició retreu al Govern que “no estiguen permetent al País Valencià millorar en la mobilitat de les persones i les exportacions

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han lamentat el paper “clarament antivalencià i boicotejador“, la discriminació i menyspreu cap a les necessitats en matèria d’infraestructures de la ciutat de València per part del Partit Popular, en qüestions com el túnel passant, connexions i passos. “Que el Govern haja eludit fins en tres ocasions la inclusió del túnel passant que reclama la ciutat de València dins de la llista oficial de les obres clau a realitzar per al desenvolupament del Corredor Mediterrani, segons ha quedat acreditat per la Comissió Europea, és una vergonya i ens reafirma en el paper que el PP actua clarament en contra de la nostra autonomia i la seua gent“, ha assenyalat el senador territorial Carles Mulet.

Tan sols des d’una postura d’ineptitud manifesta o de mala fe es pot entendre un nyap de tals dimensions, ja que condicionarà projectes de desenvolupament de la capital que s’estan reclamant a Adif des de l’entrada de Joan Ribó a l’alcaldia de València i, en definitiva la nostra economia, exportacions i recuperació econòmica“, ha afegit.

El túnel passant de connexió d’ample mixt (ibèric-europeu) és una obra de vital importància per a donar una sortida ràpida a les exportacions que han d’arribar fins a la frontera francesa a través de Castelló, Tarragona i Barcelona i “extirpar-lo de les obres prioritàries és una clara deslleialtat cap a una autonomia exportadora, que està infrafinançada i precisa d’aquestes obres per garantir les nostres exportacions i la mobilitat de les persones“, ha assenyalat el senador Jordi Navarrete.

Els representants de Compromís a la Cambra Alta han reclamat el compliment dels acords de reforma ferroviària de València de 2002, a l’abril van demanar el lliurament a l’Ajuntament de València de l’Estudi de viabilitat tecnicoeconòmica de la prolongació sud del túnel ferroviari de Serreria, pagat per Adif i redactat per LKS-NES, per 190.000 euros per estar bloquejant les actuacions a realitzar a la zona per part de l’Ajuntament.

La coalició ha denunciat el maltractament inversor en la nostra autonomia, la manca de previsions respecte a la instal·lació gradual del tercer fil en la infraestructura convencional del Corredor i la lentitud amb la qual s’executa aquest corredor que, segons ha manifestat Navarrete, “lluny d’esdevenir una aposta clara pel futur d’aquesta dinàmica zona de la Península s’està convertint en una hipoteca, plena de pegats com el tercer fil, que està disgustant als usuaris i està perjudicant la competitivitat del nostre territori“.

A aquest fet se li suma el desinterès demostrat pel subdelegat del Govern, Juan Carlos Moragues, de vehicular la transferència de les Rodalies per no considerar-la necessària “fet que impedeix als valencians del nord viatjar de forma ràpida i segura per l’autonomia, amb total indiferència dels polítics del PP de Castelló“. Compromís al Senat manté contactes amb senadors de diferents autonomies per intensificar l’exigència de la immediata construcció del Corredor, en tant que s’observa una clara relaxació cap a les obres al ramal de la mediterrani en benefici d’altres opcions i interessos.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.