Compromís porta a ple del Senat una moció amb mesures compensatòries mentre arriba la gratuïtat de l’AP-7

Carles Mulet defensarà que el futur del vial no contemple peatges tous, ni eurovinyeta ni alternativa que no siga la gestió pública i manteniment a càrrec de l’Administració General de l’Estat

Madrid, Compromís portarà dimarts al Ple del Senat una moció en la qual la coalició demanarà que la Cambra inste el Govern a desistir en la realització de “qualsevol tràmit que permeta una nova pròrroga de la concessió de l’AP-7, garantir la seua gratuïtat i que es manifeste de manera clara i taxativa que el Govern no va a prorrogar l’explotació privada de la mateixa sota cap concepte“. El petitumde la moció reclama, a més, que el futur del vial “no contemple peatges tous, ni eurovinyeta ni alternativa que no sigui la gestió pública i manteniment a càrrec de l’Administració General de l’Estat“, ha manifestat el portaveu de la coalició, Carles Mulet.

 33902518330_1da64f1b86_o

Com ja va fer el senador per Castelló, Jordi Navarrete, quan va reclamar informes sobre els ponts de l’AP-7 a Vinaròs i Gata, el text exigeix a la concessionària de l’AP-7 que a finals de 2019 “lliure el vial en òptimes condicions de conservació i manteniment“.

D’altra banda Mulet ha indicat que “des de Compromís continuarem reivindicant la fi de la concessió entre Tarragona i Alacant perquè tot el nostre territori puga disposar de forma immediata d’un vial segur, que actue de ronda de circumval·lació, de via segura que reduisca més la sinistralitat a la N-340 i N-332, evite noves i prescindibles variants i acabe amb les bonificacions puntuals als camions en els punts més conflictius de la xarxa i diners per a les concessionàries“.

La moció inclou la petició sorgida dels senadors en què plantejaven que l’AGE redactés accessos per als municipis afectats pel traçat del vial de pagament que no compten amb una connexió en el seu terme municipal “quelcom que plantejarem en els pressupostos generals de 2018 i que va ser votat en contra per PP, PSOE i Cs“.

La coalició presenta aquesta moció davant la falta de concreció del ministre de Foment, José Luís Ábalos, a la pregunta de Mulet en el passat ple i després de les successives pròrrogues al peatge al vial mentre a altres territoris de l’Estat han circulat sense pagar durant dècades o han vist com les seues autopistes eren rescatades amb els diners de tots.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.