Compromís proposa que Castelló siga ciutat lliure de violència en l’esport

El portaveu del grup municipal, Ignasi Garcia, adverteix que l’Ajuntament serà inflexible amb els clubs involucrats en casos d’agressió física i qualsevol altre tipus de comportament incívic

 El Grup Municipal de Compromís en l’Ajuntament de Castelló ha promogut una moció en defensa de l’esport lliure de violència mitjançant la qual es pretén rebutjar de forma contundent els actes incívics en l’esport, molt especialment en el futbol base. La iniciativa ha sigut firmada per la totalitat de grups amb representació en el consistori.

El regidor d’Educació de Compromís, Enric Porcar, assenyala que “en el que portem del 2017 hi ha hagut un notable increment d’agressions a àrbitres en camps de futbol, fet que ha provocat la convocatòria d’una assemblea del col·lectiu per denunciar la situació”. Els àrbitres van prendre la decisió que qualsevol desqualificació o insult des de la grada serà notificada al delegat de camp com a senyal d’advertència. En cas de persistir, es requerirà la presència de les forces d’ordre públic i els insults seran reflectits en l’acta arbitral perquè es prenguen les mesures oportunes.

Porcar lamenta que la violència s’haja normalitzat fins al punt que “és molt habitual escoltar continus insults als àrbitres, entrenadors, jugadors i, fins i tot, a aficionats d’equips rivals”. A vegades “s’ha arribat a fer apologia de l’odi, incidint molt especialment en conductes repugnants de xenofòbia, homofòbia i masclisme”, lamenta el regidor de Compromís.

A més de manifestar el suport absolut de l’Ajuntament al col·lectiu arbitral, el ple municipal declararà Castelló ‘Ciutat en Defensa de l’Esport Lliure de Violència’ i instal·larà pancartes, panells i plaques en les instal·lacions esportives municipals per informar de quin ha de ser el comportament correcte en els camps.

L’Ajuntament insta als clubs esportius del municipi a subscriure la moció i a “col·laborar de forma decidida i valenta” per implantar el civisme i el respecte en l’esport. Igualment, avisa que el mal comportament de jugadors, entrenadors, directius o aficionats pot tindre conseqüències en les subvencions municipals o l’assignació d’horaris d’ús dels camps i pavellons municipals.

El ple insta, així mateix, a l’equip de govern que, conjuntament amb el Patronat d’Esports, elabore un protocol d’actuació en coordinació amb les forces i cossos de seguretat per aplicar la legislació vigent, “fins a arribar a l’expulsió de les instal·lacions esportives, si fóra necessari, d’aquells ciutadans i ciutadanes que s’hagen expressat o hagen actuat de manera violenta”.


 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.