Compromís reclama al PP, PSOE i Podem valencians que expliquen als seus senadors la necessitat de més trens de rodalies al Maestrat

IMG_5961-1Navarrete: “molt han parlat del seu suport a aquesta reivindicació i el dimarts serà el moment de fer-ho efectiu“. Compromís espera la concreció de la proposta del ministre de Foment al respecte

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, defensarà el dimarts al Ple del Senat la moció en la qual la formació proposa la creació d’un nucli de rodalies a Castelló per fer possible l’arribada de trens de rodalies fins a Vinaròs i Tortosa.

Per això Compromís reclama el suport de la resta de les forces polítiques “i que els senadors valencians convencen als seus companys de la importància i justícia de la reivindicació, que ha estat recolzada per unanimitat en consistoris catalans i valencians pel revulsiu social i econòmic que podria suposar aquesta mesura, amb evidents beneficis en molts sectors“. La lluita pels rodalies va arrencar a finals dels anys 80 i principis dels 90, quan es van aprovar les primeres mocions. Recentment el mateix PP i les NNGG van arribar a liderar una campanya -molt lícita encara que bàsicament com desgast del Govern de Zapatero- en què reclamaven Rodalies Ara, amb signatures, polseretes i carbó inclòs per al subdelegat del Govern, ministres i el mateix president socialista per la falta de trens de rodalies.

Argumentaven que “només un Govern de Mariano Rajoy duria aquests trens. Estem en 2017 i segueixen sense aparèixer per les vies i constatem com Francisco Camps i el Ministeri de Foment els van utilitzar políticament, com a arma electoral i ja s’han oblidat de qui els anhelaven“. Per això, afirma el senador Navarrete “per no generar frustració als ciutadans, perquè comencen a veure la política com una eina al seu servei i que busca solucions als seus problemes, apel·lem especialment als representants castellonencs que siguen responsables i actuen de forma lleial amb el territori, perquè el territori valencià no s’acaba a l’estació de Castelló, sinó que prossegueix fins a Catalunya. Dimarts és el dia per a això“, ha indicat.

Va ser el mateix ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que va xifrar la inversió necessària en 45 milions d’euros. “Una quantitat que considerem assumible i estem disposats a negociar amb qui siga la inclusió en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2017, pel que li reiterem al ministre la nostra predisposició a seure’ns en una taula“, ha insistit Navarrete.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.