Compromís reclama al Senat la fi del ‘dúmping fiscal’ dins de l’Estat

compromis-reclama-al-senat-la-fi-del-dumping-fiscal-dins-de-lestat
image-428620
Jordi Navarrete li demana al PP que parle menys d’unitat de mercat quan Madrid es promociona com un mini-paradís fiscal atraient empreses i fortunes amb rebaixes fiscals

Compromís ha defensat hui al Senat la fi del dúmping fiscal en una esmena presentada a la moció del PP que ha proposat ampliar la mida de les empreses a través de l’eliminació de barreres, la internacionalització, el crowdfunding o la Llei d’Unitat de Mercat. El senador Jordi Navarrete ha assenyalat que “la realitat és que mentre en algunes autonomies que han estat saquejades -com la valenciana- ens veiem obligats a reformar el tram autonòmic de l’IRPF per augmentar els impostos a les rendes de més de 60.000 euros, veiem com la comunitat autònoma de Cristina Cifuentes els baixa. Dins aquesta unitat de mercat, hi ha qui practica el dúmping fiscal. Dins Espanya hi ha petits paradisos fiscals, fugida d’empreses i competència il·lícita per la via dels impostos. Amb un simple lloguer d’un piset a Vallecas una família de classe alta pot estalviar molts diners”, ha assenyalat Navarrete.

Per al representant de Compromís, Jordi Navarrete, “darrere d’aquesta proposta s’adverteix la idea recentralitzadora i acabar amb les polítiques específiques que puguen fer les diferents comunitats autònomes en funció de les seues receptes, ja que coneixen millor que ningú les especificitats econòmiques de cada zona” i ha lamentat “que el PP haja passat de nou el corró per sobre de les propostes sinceres de diferents formacions sense permetre un debat”.

D’altra banda ha recordat que parlar de relació directa entre mida i rendibilitat de les empreses no sempre és cert i ha posat com a exemple el cas d’una fusió de dues caixes, una valenciana i una altra madrilenya “que ha demostrat que, de vegades, no sumen i que, un petita caixa rural pot en ocasions funcionar molt millor i ser més productiva”.

Competir en igualtat

Per a Compromís, el mercat dels valencians és molt més gran que el suposat mercat únic espanyol “i el que ens volen impedir és la capacitat d’exercir polítiques per a les nostres empreses adaptades a les nostres necessitats a través d’muntar-se un marc favorable als interessos de les grans empreses que, quina casualitat, es troben a Madrid”, ha declarat.

Aquesta situació no parteix d’una situació d’igualtat “hi ha un silenci hipòcrita cap a la fugida de capitals, empreses i atur en zones perifèriques, mentre beneficien amb infraestructures com a inversions ferroviàries zones com Madrid, per on volen entestar-se en fer passar el Corredor Mediterrani i condemnen a les xicotetes empreses valencianes a competir en desigualtat (sense autovies, ni trens, ni corredor, ni reordenació de la xarxa ferroviària, ni rodalies, ni finançament just) amb uns costos logístics molt més grans i competint, per tant, en desigualtat”, ha conclòs.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.