Compromís reclama la partida dels PGE per reindustrialitzar al Camp de Morvedre que segueix sense transferir

04042017 sagunt 02
La coalició alerta per l’incompliment dels PGE de 2016 i per l’engany del PP al incomplir l’acord unànime del Ple de Sagunt

Compromís ha reivindicat el compliment dels Pressupostos Generals de 2016 en l’única moció de les més de 300 presentades per la coalició al Senat i que va ser inclosa en els PGE de 2016, com és el milió d’euros per a la reindustrialització de la Comarca del Camp de Morvedre. El senador territorial, Carles Mulet, ha alertat que “aquest capital no ha arribat als seus destinataris, quan està inclòs en els pressupostos i així va ser votat al Congrés i no va comptar amb cap objecció posterior“, pel que ha requerit els populars a “deixar de castigar els valencians pel que fa a inversions i fer efectiu aquest milió d’euros de forma immediata“.

Per al senador “que el PP siga un morós és de tots conegut ja que deu encara 568.511 euros més els interessos del seu Congrés Nacional celebrat a Fira València, però no pot considerar que al territori valencià té llibertat per fer el que li done la gana, ni pagar ni invertir“.

El milió de ¿Quién sabe donde?

El Ple del Senat va aprovar a l’octubre de 2015 el Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2016. Entre les esmenes aprovades al Senat i remeses al Congrés es va introduir en la Secció 20. Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme (Servei: 16, Programa: 422 -M, Capítol: 7. Article: 75) un Pla de Reindustrialització de la comarca del Camp de Morvedre per un import de 1.000,00 milers € amb les esmenes de tots els grups polítics.

La motivació era dotar una nova partida pressupostària destinada a la urgent reindustrialització de la Comarca del Camp de Morvedre, pel fet que aquesta comarca estàpatint un accelerat deteriorament del seu teixit industrial. Es pretenia dotar de pressupost el Pla de Reindustrialització per a aquesta zona que s’elaboraria conjuntament amb la Generalitat Valenciana i amb els agents socials. La inversió indicada era per 2016 i s’establia en el pla una inversió plurianual per als anys successius. Aquest pla havia de posar-se en marxa amb urgència, més quan hi ha situacions dramàtiques generades davant de noves possibles pèrdues d’activitat industrial com va passar amb la situació de l’empresa Bosal a Sagunt.04042017 sagunt 01

L’Ajuntament va posar en marxa una estratègia de reconversió industrial: Estratègia de Reindustrialització del Camp de Morvedre (ERICAM) i la Generalitat Valenciana la va presentar anunciant un pressupost total de 3.800.000 euros, que comptava amb una aportació del FEAG (Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització) de 800.000 euros, dels quals 480.000 vénen de la Comissió Europea i 320.000 euros són de fons del SERVEF. Una segona partida d’1 milió d’euros era a càrrec de l’Estat, a partir d’una esmena a la Llei de Pressupostos, aprovada també a les Corts Valencianes i que també va demanar l’Ajuntament de Sagunt.

La tercera partida, de 2 milions d’euros, els ha proporcionat la Conselleria d’Economia de la Generalitat Valenciana. Encara que sembla ser que el milió d’euros aprovat en els PGE de 2016 no ha arribat al seu destí, segons han traslladat les autoritats locals, el que dificulta l’èxit del Pla.

En aquest sentit els senadors pregunten:

Quan està previst fer efectiva la transferència d’aquest capital aprovat per la cambra i previst en els PGE?

Va rebutjar el Govern d’alguna manera la inversió prevista al Camp de Morvedre?

Quina ha estat l’actuació de l’executiu després de l’aprovació de la partida?

Amb l’aprovació parlamentària dels Pressupostos ¿es troba el Govern habilitat i compromès per poder actuar en la matèria i en la problemàtica laboral i social de la comarca del Camp de Morvedre?

Per quins motius encara no s’ha fet efectiva la transferència d’aquesta partida en el segon trimestre de 2017?

Després de l’aprovació de la Llei de Pressupostos ¿què ha passat perquè no s’haja fet efectiva aquesta participació estatal en el Pla de Reindustrialització de la Comarca del Camp de Morvedre?
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.