Compromís seguix perdent els papers en la llengua valenciana segons el Círcul Cívic Valencià

Círcul Cívic Valencià recolza i s’adherix a la carta de En Vicent Rebollar i Cerdàen resposta a la malaurada eixida de to del regidor de Compromís en Almenara al respecte de uns llibres en valencià que este autor ha regalat al seu ajuntament.

(En Vicent Rebollar i Cerdà és un escritor valencià natural d’Almenara (Castelló) naixcut un 25 de giner de 1931)
Fotos de reproduïm les declaracions de Robert Castelló (Compromís) sobre la qüestió, les quals aconsegem llegir-les, sobre tot la carta de resposta de En Vicent. 
Esc_ner_20151115_1_
image-263711
Declaracions insultants i provocadores de Robert Castelló en català:
“Compromís per Almenara lamenta que l’Ajuntament reba un donatiu de llibres escrits en les Normes de El Puig per un reconegut membre de grups de l’extrema dreta valenciana i els pose a l’abast de la gent en la biblioteca municipal Joan Fuster.
D’una manera més constructiva, els nacionalistes valencians, acceptarien el donatiu per a tindre’l a l’arxiu per tal que el poble puguera custodiar l’obra de Vicent Rebollar. “Ens sap greu que el donatiu vinga d’un membre de grups violents i que fomenten l’odi i més que l’equip de govern, suposadament, socialista accepte aquest donatiu i el pose a l’abast de la ciutadania” afirma el portaveu local de la formació taronja. I, Robert Castelló continua: “és insultant per a la nostra llengua, el valencià, que una institució pública accepte posar a l’abast de la gent llibres escrits amb les Normes de El Puig.” Recordem que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua reconeix com a pròpies les Normes de Castelló i, per tant, aboga per la unitat de la llengua. Així doncs, els llibres que estaria ofertant l’Ajuntament d’Almenara estarien escrits de manera errònia i portaria a confusions ortogràfiques a aquell o aquella qui els llegira. Per finalitzar, Robert ha afirmat: “ja deu ser prou insultant el que conten els llibres per a la història i la cultura valencianes que damunt estan mal escrits”. I afig: “amb tot això Estibaliz i el seu equip s’agafen de la mà del PP i l’extrema dreta valenciana per fotre-li una patada a la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra història com a poble.”
Resposta de En Vicent Rebollar i Cerdà, ¿Agarrarà el guant el portaveu catalaniste?:

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.