Compromís veu ‘insultants’ les respostes del Govern ‘en que ens conviden a passar per caixa’

Els senadors censuren que conviden a les altres administracions a pagar davant la petició d’utilitzar l’AP-7 com a alternativa a la N-332 per reduir els accidents a les comarques de la Marina (Alacant)

Alacant, 6 febrer 2017
En una resposta del Govern a Compromís proposa com a única solució ‘passar per caixa’ per atendre les peticions de millora en la seguretat de la N-332 mitjançant la gratuïtat de pas per a vehicles pesants per la via de peatge de l’AP-7 des de Torrevella fins Xeresa. Tot i ser ells els responsables de les concessions viàries, el Govern es mostra “obert a col·laborar amb les administracions territorials per establir bonificacions a determinats vehicles que milloren les condicions de circulació, amb finançament conjunt”.

La resposta “és insultant” doncs després de suportar durant dècades deficients serveis en trens, manteniment de rius i barrancs o autopistes de peatge que seran rescatades en altres llocs “veiem com ací ens demanen que passem per caixa, quan portem anys de maltractament financer i inversor per part de l’Estat”, ha lamentat el senador territorial, Carles Mulet. Aquesta pràctica de l’Estat de derivar cap a altres administracions com el Port de València la millora de les temeràries instal·lacions de tren amb el port de Sagunt, la millora de Rodalies al Maestrat o el copagament del tren de la Costa cap a Alacant “quan en altres llocs ho ha abonat l’Estat trinco-trinco, ens sembla discriminatòria i un greuge”, afegeix Mulet.

El senador de Compromís recorda que l’Estat ni tan sols ha donat a conèixer la xifra del que costaria alliberar l’AP-7 abans del 2019 “i valorar si val la pena gastar tants diners en variants a poblacions i autovies o si, per contra i com ens sembla, és més àgil, lògic i econòmic obrir l’AP-7 i més quan el Govern acaba de contestar-nos dient que no obté cap renda del fet que Aumar-Abertis exploten el vial”, ha conclòs.

Els veïns de les comarques de la Marina (Alacant) i la Safor (València) reclamen que el peatge de l’autopista siga gratuït per als residents a les comarques de la Marina. Després de la seua petició es troba la manca d’alternatives a una perillosa N-332 que vertebra molts municipis turístics, qualificada com a molt perillosa per la DGT per l’elevat grau de sinistres i les retencions a l’estiu.

Circular per la costa pot suposar el triple de temps de viatge de passar per l’interior de molts pobles, com és el cas del tram d’Oliva-Bellreguard o Altea. Tot això suposa un greuge per a les empreses de la zona, ja que han de pagar un sobrecost en el transport de mercaderies o que tinguen retard en el temps de transport que no tenen altres empreses de l’Estat.

La proposta presentada per Compromís demana la gratuïtat de pas per a vehicles pesants en vies de peatge, des Torrevella fins Xeresa, per evitar alguns dels pitjors trams pel que fa a accidents i retencions per als conductors professionals i alleujar el trànsit en les altres carreteres. D’altra banda reclamen que aquells usuaris que utilitzen trams de peatge afectats per obres, vegen bonificat el cost o que aquests trams siguen gratuïts mentre duren les obres.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.