Consol Castillo posa en valor l’ofici dels llauradors i llauradores que cultiven l’arròs

València Notícies | Redacció.- La regidoria d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, ha posat en valor l’ofici dels llauradors i llauradores de la ciutat que cultiven l’arròs, “no sols per la seua tasca en favor de l’alimentació, sinó perquè també ajuden a preservar el medi natural”. “A més”, ha afegit, “este cereal és la base de l’alimentació d’una gran part del món i per això nosaltres, els valencians que tenim la sort de produir-lo, hem de potenciar-ne el consum”.

Així, dies abans que València siga declarada oficialment Capital Mundial de l’Alimentació per a l’any 2017, la regidora Consol Castillo ha explicat als escolars del col·legi Pare Manjón de València la importància de l’horta i dels seus cultius durant la jornada de sega de l’arròs que s’ha celebrat hui a les parcel·les de Sociòpolis cultivades amb varietats ecològiques.

la-concejala-ha-asistido-a-esta-manana-a-la-siega-de-este-cereal-en-las-parcelas-de-sociopolis-cultivadas-con-variedades-ecologicas
image-427396

Amb esta jornada, que s’emmarca en el conveni de col·laboració signat entre el Consell Agrari de València i la Fundació Agricultura i Medi Ambient de la Comunitat Valenciana, finalitza el cicle productiu de les llavors que es van plantar al mes de juny. Com a colofó d’este acte, en què també ha estat present la regidora popular Maria Àngels Ramon-Llin, els membres de FUVAMA han explicat i demostrat als xiquets i xiquetes com se sega l’arròs de manera tradicional, amb corbella i fent garbes.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.