C’s impulsa mesures per a l’emancipació juvenil per mitjà de la creació d’empreses

València Notícies | Redacció.- El portaveu de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha situat els jóvens i la falta d’opcions laborals en el centre del debat de la Comissió d’Hisenda, Turisme i Comerç. “La moció que presentem per a rebaixar el IAE als jóvens ha aconseguit el respatler de la comissió. Agraïsc la implicació de Ramón Vilar en esta línia de treball. Hem començat amb un impost concret però la proposta forma part d’una bateria de mesures que presentarem. El nostre objectiu és acabar amb l’alifac de la desocupació juvenil i, per a això, Ribó ha d’entendre que el problema dels jóvens és una qüestió d’Estat de la ciutat”, ha dit Fernando Giner.fernando-giner

La bonificació del IAE, ha explicat el líder de C’s, ha de dirigir-se cap a quatre blocs. “Els jóvens que han acabat el grau universitari o la formació professional han de tindre facilitats per a poder emprendre. Els jóvens tenen dret a tindre una primera oportunitat per a emprendre. La falta d’experiència s’ha de suplir amb ajudes”, ha explicat Giner.

La segona branca d’aplicació d’ajudes està en les noves tecnologies. “València ha d’atraure talent. Hem de convertir la ciutat en el lloc ideal per a emprendre de manera que les ‘startups’ de noves tecnologies vegen a València el lloc ideal per a nàixer i consolidar-se”, ha proposat el líder de C’s.

Els altres dos blocs d’actuació estan referits a la sostenibilitat, aglutinant tots els projectes que tenen a veure amb l’horta i el reciclatge i el comerç i l’hostaleria. “Tots els jóvens que vullguen desenrotllar un projecte sostenible han de tindre a València l’espai propici per a això. Hem d’apostar per tindre comerç jove en la nostra ciutat”, ha dit el portaveu de C’s.

Davant de la situació laboral que viuen els jóvens, que al setembre va marcar rècord de desocupació juvenil en esta legislatura, Fernando Giner ha censurat la falta d’implicació de Ribó. “L’alcalde no aposta pels jóvens i el que fa és amb una gestió inadequada i amb falta de coordinació i de planificació. No podem permetre que se’n vagen jóvens perquè no tenen oportunitats. Els jóvens han de tindre les mateixes oportunitats que van tindre els seus pares perquè són el present i el futur de la nostra societat”, ha dit Giner.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.