Cs reclama un pla per a la millora de la transparència en l’Ajuntament de València

València Notícies | Redacció.- El grup municipal Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València ha presentat una iniciativa en la comissió de participació i transparència, que se celebra demà, en la que reclama un pla per a millorar la transparència de l’Ajuntament de València amb els ciutadans.Narciso Estellés.

En l’últim Índex de Transparència dels Ajuntaments, el de València va obtindre la posició 70 de 110 ciutats, “una posició molt retardada respecte a altres localitats com Alacant, Barcelona, Bilbao, Madrid, Sant Sebastià, Saragossa i Sevilla, entre altres”, ha explicat el regidor de Cs Narciso Estellés. “Creiem que és l’hora de l’acció i no sols de la intenció i de les paraules. Per a això, el tripartit ha de posar en marxa plans i actuacions coordinades per a posar a l’Ajuntament de València en el lloc que li correspon a nivell de transparència”, ha dit Estellés després de presentar la iniciativa.

Dins de l’Índex de Transparència, en aspectes com la transparència en les contractacions, convenis, subvencions i costos dels servicis, l’Ajuntament de València va obtindre una puntuació de 70,8 punts quedant-se en la posició 88 de 110 consistoris. Així mateix, la Pàgina web, les relacions amb els ciutadans i la societat, i participació ciutadana va obtindre 86,7 punts (posició 74 de 110) .

Davant d’estes dades, Narciso Estellés ha assegurat: “Quan preguntem a Neus Fábregas sobre què estan fent per a millorar estes àrees concretes ens respon que és un objectiu i que estan treballant en això, intenció de què no dubtem, però creiem que no és prou. Darrere de tot açò ha d’haver-hi un pla amb objectius de millora de cada àrea valorada en l’Índex de Transparència, un instrument o òrgan per a la millora de cada àrea, fites a complir amb responsables i terminis, indicadors i auditories externes de seguiment i una consignació pressupostària transparent i adequada”.

Per a finalitzar, Narciso Estellés ha posat terminis a les actuacions: “Hem sol·licitat que el pla quede redactat en un període màxim de sis mesos i que es done compte públic del seu contingut i posteriorment dels avanços del mateix en la seua implantació”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.