Declaració de la paella valenciana com a «Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat»

A més, es defensa que el cultiu de l’arròs en l’Albufera ajuda a mantenir l’ecosistema

Concurso de Paella de Sueca 2018 (160)

EL PLE REIVINDICA LA PAELLA COM A «PATRIMONI CULTURAL INMATERIAL DE LA HUMANITAT» DE LA UNESCO

 

El Ple de l’Ajuntament ha fet constar hui, en una Declaració Institucional, que «la paella constituix un dels patrimonis imprescindibles de la gastronomia de la Comunitat, que, a més, va unit indefectiblement a diferents tradicions festives en el seu territori».

 

El Ple ha aprovat per unanimitat impulsar la declaració de la paella valenciana com a «Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat» per part de la UNESCO. Este organisme té en compte quatre característiques per a tindre en compte les candidatures: ha de ser «tradicional, contemporani i vivent a un mateix temps» en primer lloc, però a més deu ser «integrador», «representatiu» i ha d’estar «basat en la comunitat». «La UNESCO entén per Patrimoni Immaterial “tot aquell patrimoni que ha de salvaguardar-se i consistix en el reconeixement dels usos, representacions, expressions, coneixements i tècniques transmesos de generació en generació i que infonen a les comunitats i als grups un sentiment d’identitat i continuïtat (…)”».

 

Des del Ple de l’Ajuntament, s’ha considerat que la paella complix tots i cadascun d’estos requisits, ja que «constituix un dels patrimonis imprescindibles de la gastronomia de la Comunitat Valenciana, que a més va unit indefectiblement a diferents tradicions festives en el seu territori, on s’unixen múltiples disciplines i activitats, des de culinàries, a culturals, econòmiques, d’oci, medioamientals, d’artesania, etc., sent un element integrador de la societat per la participació de tots, dones i hòmens, xiquets i ancians, tenint una projecció internacional indubtable».

 

Els diferents grups han fet constar que «totes les característiques són complides per la paella, des del cultiu i l’obtenció dels aliments (…), hasta las culleres de fusta amb que es menja, fins a les paletes i espumadores, i sobretot el calder-paella característic, que és el que dóna el seu nom propi, perquè es denomina paella, i el paeller», per la qual cosa «s’insta el Govern d’Espanya que, prèvia aprovació pel Consell de Patrimoni Històric i el seu grup de treball de Patrimoni Mundial i Immaterial, done suport, impulse i defense en les instàncies internacionals oportunes la inscripció de la candidatura de la Paella Valenciana en la llista representativa del patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO».

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.