Diputació de València invita a viure el Nadal en valencià

Targetes electròniques, Cartes als Reis el videoclip «Viu el Nadal en valencià» son les propostes de la Unitat de Normalització Lingüística

Targeta_Nadal_gastronomiaLa Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha facilitat una aplicació informática per a personalitzar targetes de felicitació amb motiu de la celebració de les festes nadalenques. També han preparat les tradicionals Cartes als Reis i el videoclip «Viu el Nadal en valencià».

Amb el nom de «Compartix l’alegria», la aplicació informàtica unix els dissenys de Cayetana Hidalgo i les paraules que cada usuari vullga utilizar per a crear les seues pròpies felicitacions.

Amb esta aplicació informàtica també es poden crear targetes digitals interactives per a felicitar l’aniversari, el dia de la mare o el dia del pare, el naixement d’un xiquet o d’una xiqueta, una jubilació, el dia dels enamorats o crear unes invitacions per a una festa d’aniversari o a unes noces.

Cayetana Hidalgo, alumna de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, va escollir les campanyes de promoció del valencià de la Unitat de Normalització Lingüística per al treball de final de carrera. «Compartix l’alegria» és la campanya resultant que facilita la Diputació a través de la Unitat de Normalització Lingüística, també per Nadal.

 

Cartes als Reis i l’Any de la Llum

Targeta_Nadal_ReisLa Unitat de Normalització Lingüística de la Diputación de Valencia també ha repartit 40.000 desplegables a tot color perquè la ciutadania infantil puga sol·licitar els seus desitjos i regals als Reis Mags d’Orient. Així, un any més, Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar estan rebent, de mans dels seus patges i consellers, milers de cartes de petició de regals escrites en valencià.

La Carta al Reis per al 2015, dissenyada per Eva Carot, mostra uns reis exploradors i científics, fent al·lusió així a la declaració per part de les Nacions Unides i la UNESCO de 2015 com a any internacional de la llum i les tecnologies basades en esta.

La novetat d’enguany és que s’ha fet una versió de la carta sense acolorir, que es pot descarregar de la xarxa, i satisfer així la petició de molts mestres per tal que xiquetes i xiquets puguen desplegar una altra activitat, a més d’escriure la comanda de regals.

Al costa de la Diputació de València també participen en la campanya els ajuntaments d’Alaquàs, Albal, l’Alcúdia, Aldaia, Algemesí, Alginet, Alzira, Benissa, Elx, Finestrat, Manises, Massamagrell, Montserrat, Muro, Novelda, Petrer, la Pobla de Vallbona, Sagunt i Santa Pola.

La Diputació de València també farà arribar les cartes als col·legis dels més de 160 municipis que han sol·licitat l’assistència tècnica en matèria de promoció lingüística.

 

Videoclip «Viu el Nadal en valencià»

«Viu el Nadal en valencià» és un videoclip que es pot veure en línia. Es tracta d’un curt audiovisual amb les paraules més nostrades del Nadal valencià. El disseny i les il·lustracions són de Neus Pla, alumna de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.