Educació i Telefónica impulsen la formació professional valenciana en el sector de la telefonia

 18.01.10_Signatura_Conveni_FP_Telefonica_1La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i Telefónica han signat un conveni de col·laboració per a impulsar la formació professional en el sector de la telefonia valenciana i la qualificació professional dels treballadors de l’empresa que ho sol·liciten. L’acord ha sigut signat aquesta vesprada pel conseller Vicent Marzà Ibáñez i pel director general de Telefónica a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Balears i Múrcia, Kim Faura.

A través d’aquest acord, Telefónica oferirà places de pràctiques per a realitzar el mòdul específic de Formació en Centres de Treball (FCT) a l’alumnat valencià que estiga cursant cicles de formació professional vinculats al sector, amb la finalitat d’afavorir la seua inserció laboral. L’empresa també facilitarà la possibilitat de realitzar el mòdul d’FCT als alumnes que cursen programes de formació i inserció (PFI), ja siga en la mateixa empresa o a través de les empreses del sector.

Un altre punt destacat del conveni és que l’empresa de telefonia col·laborarà en la formació permanent del professorat de formació professional, així com dels docents que imparteixen els programes de qualificació i iniciació professional (PQIP), a través de l’accés gratuït als cursos de formació i actualització tecnològica de Telefónica. Aquesta formació serà reconeguda per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. Així mateix, l’acord preveu que Telefónica facilite estades formatives de professorat a l’empresa.

D’altra banda, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport promourà actuacions de reconeixement acadèmic en centres educatius d’FP dirigits als treballadors de Telefónica, en relació a la formació professional contínua, respecte a unitats formatives, crèdits o mòduls dels títols de la formació professional del sistema educatiu.

A més, el Departament, a través dels centres educatius d’FP, informarà el personal de Telefónica sobre plans de formació, amb l’objectiu d’orientar-lo cap a la realització de processos de reconeixement acadèmic.

A més es potenciarà la col·laboració en programes europeus d’intercanvi d’alumnes per a realitzar pràctiques en empreses i institucions d’altres països vinculades a la telefonia.

Altres aspectes que preveu l’acord és que Telefónica cedisca a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport l’ús gratuït d’instal·lacions, perquè l’alumnat i el professorat del cicle formatiu que es determine puguen impartir una part del cicle formatiu. També que Telefónica proporcione personal expert als centres educatius d’FP que es decidisca per a prestar suport tècnic i assessorament al professorat de les famílies professionals vinculades a aquest conveni, i com a complement a la formació de l’alumnat. Així mateix, facilitarà i gestionarà visites tècniques d’alumnat i professorat a les seues dependències i instal·lacions.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.